Românii sunt out din prima zi a Internaționalelor de badminton

147

Nicio victorie românească în ziua inaugurală a Internaționalelor României la badminton ce se desfășoară la Timișoara. Ca atare turneul continuă fără jucătorii români în fazele superioare.

Prima zi a turneului de badminton de la Timișoara a ”curățat” tablourile de concurs de jucătorii români. Niciunul dintre sportivii autohtoni nu au câștigat vreun joc pe tablourile principale; Sonia Olariu, Andra Olariu, Filimon Collins Valentine, Ioana Ionică, Maria Alexandru Duțu, Mihai Grosu și Andrea Thiel au pierdut la simplu sau dublu. Ceea ce înseamnă că fazele superioare ale turneului cu premii de 5.500 de euro se vor disputa fără nicio prezență românească.

Cele mai mari așteptări erau legate de probele feminine, acolo unde de-a lungul anilor s-au înregistrat singurele performanțe. Însă timișorencele Andra și Sonia Olariu au avut ghinion în prima zi a turneului.

Principala jucătoare a României a avut neșansă la primul său meci, Sonia Olariu s-a accidentat la jumătatea confruntării. Timișoreanca a abandonat la finalul primul set pierdut în fața rusoaicei Elizaveta Pyatina cu 21-17. Sonia a fost obligată să se retragă și din concursul de dublu feminin acolo unde ar fi trebuit să facă echipă cu sora sa Andra.

Sora mai mică din familia Olariu a avut ghinionul să o întâlnească pe principala favorită din turul I la simplu, pe unguroaica Laura Sarosi, în fața căreia a cedat cu 21-9, 21-6. Tot în runda inaugurală a pierdut și Ioana Ionică, sportiva venită din calificări  a cedat la slovena Ana Marija Setina cu 21-5, 21-6. La fel de clar a cedat disputa din primul tur și Maria Alexandru Duțu, 21-11 și 21-4 cu unguroaica Orsolya Varga.

La simplu masculin Filimon Collins Valentine a pătruns pe tabloul principal după o sesiune de calificări solicitantă, însă a pierdut în primul joc și a ieșit din competiție. A fost învins în 45 de minute de danezul Patrick Bjerregaard cu 23-25, 21-14, 13-21.

Singura pereche ce a luat startul la dublu feminin a ieșit rapid din luptă, Marian Alexandru Duțu și Ioana Ionică a pierdut cu 21-8, 21-10 în fața danezelor Ditte Soby Hansen și Mai Surrow.

La dublu mixt, Mihai Grosu-Maria Alexandru Duțu au pierdut primul duel, 21-10, 21-9 cu israelienii Shai Geffen-Yana Molodezki, iar Andreas Thiel-Ioana Ionică au cedat în disputa cu vietnamezii Hong Nam Pham-Thu Huyen Le cu 21-8, 21-8.

Internaționalele României continuă sâmbătă și duminică, cu începere de la ora 10, cu fazele superioare.

LĂSAȚI UN MESAJ