Românii se întorc din minivacanţa de Sfânta Maria: Peste 1,5 milioane de oameni au tranzitat frontiera/ Recomandări pentru evitarea aglomeraţiei

41

Peste 1,5 milioane de oameni au tranzitat punctele de trecere a frontierei în minivacanţa de Sfînta Maria, în creştere cu 50% faţă de perioada similară a anului trecut.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră, remis duminică presei, în perioada 14-18 august, au trecut prin vămi 1.511.000 de persoane, din care 686.000 pe sensul de intrare în ţară şi 825.000 pe sensul de ieşire, şi 360.000 de mijloace de transport. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, s-a constatat o creştere a traficului cu 50% la persoane si cu 48% la mijloace de transport.

„Cele mai tranzitate puncte de trecere ale frontierei au fost cele de la frontiera comună româno-bulgară, pe unde au trecut graniţa peste 437.000 persoane, precum şi cele de la frontiera româno-ungară unde au efectuat formalităţile aproximativ 435.000 persoane, cele mai tranzitate fiind PTF Giurgiu şi PTF Nădlac II (191.000, respectiv 182.000 de treceri). De asemenea, în această perioadă prin punctele aeroportuare au trecut graniţa aproximativ 270.000 persoane, atât pe sensul de ieşire, cât şi pe cel de intrare în ţară, având în vedere că ne aflăm în plin sezon estival şi mulţi turişti români se deplasează în afara graniţelor ţării”, au anunţat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Pentru preluarea fluxului mare de persoane şi maşini, Poliţia de Frontieră Română a suplimentat personalul în această perioadă, controalele fiind efectuate, zilnic, în punctele de frontieră de aproximativ 4.000 de poliţişti.

De asemenea, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

„În urma măsurilor dispuse, traficul călătorilor prin punctele de trecere ale frontierei, în perioada referinţă, s-a desfăşurat fluent şi operativ, iar media timpului de aşteptare la frontieră s-a încadrat în valorile normale pentru această perioadă”, se mai arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

Pentru evitarea aglomeraţiei, poliţiştii le recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă. Aceştia reamintesc că la graniţa cu Bulgaria sunt deschise unsprezece puncte de trecere ale frontierei: P.T.F. Giurgiu – Ruse, P.T.F. Calafat – Vidin P.T.F. Bechet – Oreahovo (bac), P.T.F. Zimnicea – Şvitşov (bac), P.T.F. Turnu Măgurele – Nicopole (bac), P.T.F. Vama Veche – Durankulak, P.T.F. Ostrov – Silistra, P.T.F. Negru Vodă – Kardam, P.T.F. Călăraşi-Silistra (bac), P.T.F. Lipniţa – Kainardja şi P.T.F. Dobromir – Krushar, ultimele două fiind pentru autovehicule cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcţionare este de la ora 08.00 la ora 20.00.

De asemenea, oamenii sunt sfătuiţi să îşi pregătească din timp documentele de călătorie pentru efectuarea formalităţilor de frontieră.
Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.