Românii, cei mai săraci din UE, sunt în topul entuziasmului pentru construcția europeană

127

9 mai reprezintă momentul declaraţiei ministrului francez de Externe, Robert Schuman, care propunea o construcţie europeană bazată pe colaborarea dintre Franţa şi Germania. Tonul manifestărilor de sărbătoare a fost dat la Bruxelles, unde instituțiile europene și-au deschis porțile pentru vizitatori.

La 66 de ani de când Robert Schuman a avut viziunea unei Europe Unite și solidare, proiectul european s-a modificat de mai multe ori.

Uniunea Europeană traversează o perioadă foarte dificilă, cu Marea Britanie care a decis să părăsească blocul comunitar si cu o lipsa de incredere din ce în ce mai mare în rândurile cetățenilor, care observă că guvernele nu pot rezolva problema refugiaților sau a atentatelor teroriste.

Nu în ultimul rând, ascensiunea curentelor populiste, pune la grea încercare misiunea politicienilor. Pentru a-i sensibiliza pe cetățeni, birocrații de la Bruxelles au deschis Casa istoriei Europei, un muzeu destinat proiectului european.

Toate institutiile europene și-au deschis porțile pentru cetățenii din ce în ce mai sceptici.

Românii rămân însă în continuare în topul entuziasmului pentru construcția europeană, cu un procentaj de peste 60 la sută.

LĂSAȚI UN MESAJ