Românii au format cozi la secțiile de votare din Berlin și Roma, încă din prima zi

41

În prima zi în care cetățenii din diaspora pot vota penru alegerile prezidențiale, românii s-au înghesuit la urne. La secțiile de vot din Berlin și Roma s-au format cozi. O dovedesc imaginile postate pe Facebook de către românii de peste hotare.

La Roma, alegătorii nu sunt deranjați nici măcar de ploaia care cade.

Foto: Facebook/Mioara Moraru Cristea 

Și românii din Berlin așteaptă să voteze.

Foto: Cristian Ioan

Peste 20.000 de români din diaspora și-au exercitat dretul la vot, până la ora 14:30. Cei mai mulți dintre ei, în Chișinău și Bruxelles.

Vă reamintim, în premieră, anul acesta românii din afara ţării au la dispoziţie trei zile pentru a vota la urne în 835 de secţii de votare. Respectivele secţii sunt deschise astfel: vineri între ora locală 12:00 şi ora locală 21:00, iar sâmbătă şi duminică între ora locală 7:00 şi ora locală 21:00. Alegătorii care la ora 21:00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot să îşi exercite dreptul de vot până la ora locală 23:59.

Dreptul de vot poate fi exercitat la oricare din secţiile organizate în afara ţării, pe baza unui document de identitate valabil în ziua votării: cartea electronică de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic; paşaportul diplomatic electronic/ paşaportul de serviciu/ paşaportul de serviciu electronic/ paşaportul simplu/ paşaportul simplu electronic/ paşaportul simplu temporar; în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar.

Sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ