România se îndreaptă inevitabil spre o criză de proporții

474

Într-o postare pe Facebook, Președintele Comisiei Economice din Senat, liberalul Florin Cîțu, afirmă că România se îndreaptă inevitabil spre o criză de proporții şi îi îndeamnă pe social democrați să se uite la ce se întâmplă în aceste zile cu Argentina, care este în criză, precizând că sunt multe lucruri similare între economiile celor două țări. Argentina a cerut de la FMI un împrumut de 30 de miliarde de dolari. În perioada 2009- 2014, deficitul bugetar avea o medie de 2.9% pe an, datoria publică de 40% din PIB, iar rata inflaţiei era de 4%.

Astazi, Argentina, cu un deficit de 6%, o datorie publică de 50% din PIB (sub nivelul de 60% nu?) şi o rată a inflaţiei de 25% (cand inflatia scapa de sub control pentru ca politica monetra este condusa politic), este din nou în criză. Ce legătură are cu România? Ce contează? Ei, uite că toate contează. Pentru că o mare parte din masurile respective au fost copiate de Dragnea în programul de guvernare PSD-ALDE.

Sunt multe lucruri similare între Argentina şi România. De la măsurile populiste la retorica oficială care spune că deficitele bugetare şi de cont curent nu contează nici datoria publică şi nici politica anti-investitori straini. Şi în România, sectorul financiar bancar scade pentru că nimeni nu mai vine să investească.

„Argentina a intrat în criză. Este prea târziu pentru România să evite o criză de proporţii…rămâne să aflăm cât o să fie de dureroasă.”, scrie Președintele Comisiei Economice din Senat, Florin Cîțu, pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ