România, pe locul doi în topul țărilor ai căror cetățeni nu vorbesc nicio limbă străină

40

România are printre cele mai slabe performanțe la limbi străine, între țările Uniunii Europene. Peste 64% dintre români declară nu pot vorbi nicio altă limbă, ceea ce plasează România pe locul al doilea în topul statelor europene care nu cunosc limbi străine. Pe locul întâi este Marea Britanie , unde peste 65% dintre britanici declară nu știu nicio altă limbă. Asta, și pentru este țara cu cea mai importantă limbă de circulație internațională.

Clasamentul continuă cu Ungaria și Bulgaria și este realizat de specialiștii în educație si formare de la Theknowledgeacademy.com, pe baza datelor Eurostat din 2016.

Paradoxal, România a introdus încă din 2011 prima limbă străină de la clasa pregătitoare (6 ani), iar a doua limbă străină încă din clasa a V-a. Formal, studiul limbilor străine plasează școala românească în topul țărilor ai căror elevi de gimnaziu învață două sau mai multe limbi străine, după cum arată tot Eurostat, în 2017.

Diferența uriașă dintre orele alocate la școală pentru învățarea limbilor străine și eficiența acestora ar trebui să însemne un semnal de alarmă pentru guvernul român: orele din prezent nu se transformă în cunoașterea efectivă a unei limbi străine.

Sursa: g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ