România bate Serbia în meciul prieteniei. VIDEO

210

România a bătut Serbia în meciul prieteniei. Deşi vorbim de o partidă neoficială, jucătorii amatori români au fost mai buni decât cei ai vecinilor sârbi.

Disputa s-a dat pe terenul Ştiinţa, duminică, 11 iunie, unde a avut loc o comemorare a primului meci internaţional al echipei regale a României, cu cea a Serbiei. După aproape un secol, susţinătorii monarhiei au chemat sârbii să joace fotbal pentru şi în memoria alianței caselor regale a celor două ţări.

„Motivul este evocarea unui moment istoric: 95 de ani de la prima internaţională a României, care a coincis, din fericire spunem noi, cu un moment al dinastiei române. Cea care a pecetluit uniunea dinastică dintre casa regală a României şi casa Regală a Serbiei, anume căsătoria dintre principesa Mignon a României şi Regele Alexandru al sârbilor, croaţilor şi slovenilor”, a declarat Tudor Vişan, preşedintele Organizaţiei de Tineret al Alianţei pentru Restaurarea Monarhiei.

Partida s-a încheiat cu scorul de 5-3 pentru români. Băieţii din teren au avut şi un antrenor, care deţine calificatul B, şi care a încercat, în 2 luni, să îi înveţe tainele fotbalului. Din tribune, puţinii fani ai României, au fluturat steaguri cu sigla regalităţii şi au intonat imnul casei regale.

LĂSAȚI UN MESAJ