”România are cea mai ridicată rată de avorturi din Europa!”, spune un renumit medic din Timișoara – video

761

România are cea mai ridicată rată de avorturi din Europa. Dar, România este şi ţara cu cele mai multe tinere însărcinate din Uniunea Europeană, iar jumătate dintre ele folosesc avortul ca metodă de contracepţie.

“O rată uriaşă a avortului în România. După 27 de ani de la Revoluţie, de democraţie, nu cred că este normal să ne mândrim că suntem pe primul loc la numărul de avorturi raportate, dacă le mai punem şi pe cele neraportate, cred ca nu vom fi ajunşi în următorii ani, niciodată. Trebuie să ne punem foarte multe probleme şi să vedem ce avem de rezolvat în continuare, dacă vrem să avem într-adevăr o ţară sănătoasă, un popor sănătos, pentru ca din punctul meu de vedere, educţia şi sănătatea sunt două domenii vitale pentru orice naţiune de pe planetă”, a spus Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.

Libertatea a mai adus un fenomen nou în România: mamele adolescente, încă de la 10 – 12 ani. Statisticile arată că cele mai multe femei sunt reținute în a merge la un control ginecologic, acestea scoţând în evidenţă că un sfert dintre femeile din România nu se adreseaza medicului ginecolog decât atunci când resimt diverse simptome supărătoare sau când suspectează o sarcină, ceea ce e prea târziu, iar peste 20% nu obişnuiesc să meargă la controale ginecologice anuale.

Cauza principală a acestui dezinteres este lipsa educaţiei sexuale cu privire la importanţa controlului ginecologic şi necunoaşterea faptului ca peste 95% dintre problemele depistate în cadrul examinărilor medicale sunt tratabile.

Sursa: televiziunea-medicala.ro

LĂSAȚI UN MESAJ