România a ajuns la cea mai mare populație de zimbri din ultimii 200 de ani. Opt exemplare din Germania și Elveția, aduse în vestul țării.

93

Opt zimbri aduși din Germania și Elveția au ajuns miercuri în zona de resălbăticire din Măgura Zimbrilor (Armeniș), unde peste câteva luni de acomodare se vor alătura celor peste 57 exemplare libere din Carpații Meridionali, transmite organizația WWF România.

Populația de zimbri din România a ajuns la un număr-record în ultimii 200 de ani, potrivit sursei citate. Cele 6 femele și 2 masculi de zimbru și-au început lungul drum către sălbăticie din 6 rezervații din Germania și Elveția (Wisentgehege Springe, Wisentgehege Donaumoos, Wildpark Bruderhaus, Nationalpark Kellerwald-Edersee, Nationalparkverwaltung Bayerischer Wald, Wisentgehege Hardehausen).

Grupul de femele a fost găzduit de rezervația Springe timp de mai multe luni pentru a forma o turmă compactă și astfel a le mări șansele de adaptare într-un mediu nou. O echipă internațională de filmare a acompaniat transportul și va realiza un documentar despre cel mai mare mamifer terestru din Europa.

sursa – g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ