Români, bucurați-vă! Viitorul lui Hagi a fost eliminat de FC Porto!

662

Cea mai importantă prestație a unui club juvenil românesc s-a încheiat marți. După un 0-0 la pauză și o primă repriză în care Viitorul a avut un plus, gazdele de la Porto au câștigat cu 3-0, calificându-se în sferturile UEFA Youth League.

Scria site-ul Viitorului, înaintea meciului: ”Surprinzător, chiar dacă vremea este însorită și termometrele înregistrează 17 grade Celsius, gazdele au refuzat să ofere constănțenilor terenul oficial de joc pentru antrenament, astfel că tehnicianul Nicolae Roșca a condus antrenamentul pe un teren sintetic. Mai mult, în imediata vecinătate a terenului sintetic erau alte trei stadioane de antrenament cu iarbă naturală, însă oficialii lui FC Porto le-au interzis constănțenilor să folosească vreunul dintre acestea”. Bă, ”dragonilor”, nu vă e rușine?

Sigur că nu aceea mânjii lui Hagi au pierdut. Văzând meciul în direct, pe postul portughez Sport TV 1 – asta pentru că, din nou, niciuna dintre prea multele noastre televiziuni sportive nu s-a sinchisit să transmită –, credeți-mă (și veți putea verifica în rezumatul care va fi postat pe YouTube sau, pentru statistică, pe site-ul UEFA) că românii n-au fost cu nimic, timp de 70 de minute, inferiori juniorilor celebrului club lusitan. 10-10 la șuturi la poartă (7-6 pe poartă), 6-5 la cornere, prima valoare fiind în dreptul dobrogenilor!

***

Se bucură mulți români când Hagi pierde. Sau când Simona Halep nu câștigă. Sau când naționala dă rateuri. Suntem criticați, pe Facebook, că-l prețuim pe cel pe care a fost chemat, acum un an și jumătate, la Monte Carlo, pentru a-și lăsa amprenta pe drumul pe care au pășit Pele, Maradona sau Zidane. Are Turcia la picioare, dar în România și chiar în Constanța lui e huiduit. A creat cel mai serios proiect fotbalist din România postdecembristă, dar i se amintesc doar meciurile ”de salvare” cu Steaua și Dinamo. De parcă există club în lumea asta care să nu fi făcut blaturi vreodată.

***

Ce s-a întâmplat cu noi, cu noi toți, în acest sfert de secol? Cine, când și de ce ne-a distrus orice urmă de coeziune, de omenie și de patriotism? Ce forță stranie și ocultă ne-a pulverizat și ne-a atomizat? Vom mai fi, din nou, oamenii care am fost?

1 COMENTARIU

  1. Din pacate aveti dreptate. Eu cred ca din cauza vietii grele, dar si din cauza ne-civilizatiei suntem asa cum suntem. Sincer si cu parere de rau sunt foarte pesimist cu privire la natia Romana. Asa popor vulnerabil de mult nu a mai fost. Oricine vine cu orice minciuna e ok, trebuie doar sa fie original. Repet, daca vine oricine cu orice besina originala……Poporul roman este in stare sa o miroase ca pe parfum. Din cauza asta Romania este un sat plin de praf si cu ulite in loc de autostrazi si cu mafioti in loc de justitie si politie.

LĂSAȚI UN MESAJ