Român, prins cu microbuzul plin de migranți, în apropiere de Serbia VIDEO

53

Un român a fost oprit de polițiștii de frontieră din Timiș pe drumul dintre Dudeștii Vechi și Sânnicolau Mare, iar în microbuz au fost găsiți 17 migranți. Aceștia au venit fin India, Bangladesh şi Pakistan și intenționau să ajungă ilegal în vestul Europei, cu sprijinul unui cetăţean român.

„În data de 29.08.2021, în jurul orei 02.00, în baza unei informaţii deţinute la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sânnicolau Mare, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă. Astfel, au identificat și oprit, pe comunicaţia Dudeştii Vechi- Sânnicolau Mare, în apropierea frontierei cu Serbia, un microbuz înmatriculat în Slovenia, condus de un cetăţean român în vârstă de 52 de ani. La verificările efectuate asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că în interiorul microbuzului se aflau 17 cetățeni străini. Având suspiciuni cu privire la scopul prezenţei în zona de frontieră, persoanele în cauză au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa loculuI”, au transmis polițiștii.

La cercetări, migranții au recunoscut că au trecut ilegal frontiera din Serbia, pe jos, fiind apoi preluaţi de către cetăţeanul român, din apropierea graniţei cu statul vecin, intenţionând să ajungă în municipiul Timişoara, cu ajutorul acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ