Robu, nemulţumit de împărţirea banilor din PNDL. Timişoara a câştigat 6 proiecte

287

Împărţirea banilor din Programul Naţional de Dezvoltare Locală îi nemulţumeşte pe liberali. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, spune că deşi el este încântat că oraşul de pe Bega primeşte peste 21 milioane de lei, este nemulţumit de faptul că în Timiş multe proiecte ale primăriilor PNL nu au primit bani. Mai mult, primarul spune că există discrepanţe prea mari şi între judeţele care primesc finanţare.

„Sunt diferenţe foarte mari între judeţele ţării. Înţelegem că judeţele rămase în urmă trebuie să primească sume mai mari. Problema este că e mare disproporţia la cum sunt finanţate unele judeţe, cum este Timişul, şi altele, nu dau nume, care sunt la polul opus. În Timiş avem 99 de unităţi administrativ teritoriale, nu putem compara judeţul Timiş cu Covasna sau Harghita ca suprafaţă, ca populaţie, ca număr de unităţi administrativ teritoriale. Timişul este pe locul 19 în clasamentul pe ţară. Asta ne nemulţumeşte”, spune Nicolae Robu.

Timişoara va primi de la Guvern, cel puţin pe hârtie, bani pentru realizarea a 6 proiecte, din 10 câte au fost depuse. În privința investiţiilor în şcoli, se fac reabilitări de acoperişuri, extinderi şi mansardări – 6,4 milioane de lei. De asemenea, se va moderniza o stradă pe bani guvernamentali – 1,2 milioane de lei. Gvernul va finanţa şi reabilitarea a două poduri. Podul Eroilor primeşte 5,6 milioane de lei, iar Podului Dragalina (fost Ştefan cel Mare) i se alocă 8,2 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ