Robu: Lucrările din trafic vor fi finalizate până în 12 septembrie-VIDEO

836

În pofida vremii nefavorabile din ultimele zile, la Pasajul Jiul lucrările au continuat. În urma demarării reabilitării infrastructurii, până acum, Pasajul Jiul a putut fi betonat. Reabilitarea prin turnarea betonului, pe sub pasaj va permite curând reluarea circulației.

Șoferii vor putea circula doar pe câte o bandă, pe fiecare sens al circulației. Sub actualul subpasaj s-a făcut fundația pentru viitorul drum, în forma sa finală. Lucrările urmează să se desfășoare în afara perimetrului actual al pasajului, pentru extensia dorită a acestuia. Astfel drumul se va lărgi, de la 3 benzi, până la 5 benzi, în total. În perioada următoare șoferii vor putea circula în această zonă.

Edilul urbei, Nicolae Robu, estimează finalizarea lucrărilor până în data de 5 septembrie 2016. Odată cu finalizarea pasajului, traficul va fi mult descongestionat, deoarece această lucrare a fost principala cauză a perturbării traficului din oraș, adaugă primarul. Totodată lucrările depind și de vremea favorabilă sau nefavorabilă, astfel că nu putem vorbi despre o dată fixă a finălizării lucrărilor.

Bulevardul Take Ionescu este a doua prioritate a edilului urbei, după mica vacanță, în vederea modernizării acestuia. Lucrările care au loc nu vizează schimbarea bordurilor, precum s-a speculat, spune Nicolae Robu. Modernizarea infrastructurii vizează pe bulevardul principal, Take Ionescu, reabilitarea benzilor și implementarea locurilor de parcare.

Astfel, primarul susține că orașul va avea două benzi curate, cum nu a mai avut de foarte multă vreme Timișoara. Plus locuri de parcare pe ambele părți ale bulevardului. Reorganizarea arterelor va fi gata până la data de 12 septembrie. Până la această dată, primarul speră ca și marcajele necesare să fie finalizate, atât pe Take Ionescu, cât și pe bulevardul Simion Bărnuțiu.

Principala preocupare a conducerii orașului o constituie modernizarea infrastructurii, care include și aleea F.C Ripensia.

”Dorim să facem această porțiune mai funcționabilă, și totodată să dăm și un aspect mai frumos orașului. Pe strada F.C Ripensia de asemenea se efectuează lucrări pentru reparațiile vizate. Strada a avut și o ușoară componentă de extindere în ceea ce privește lățimea acesteia. Totodată vom fi în măsură să avem din nou, trei benzi curate, conform standardelor. Așteptăm vremea bună pentru finalizarea lucrările în porțiunea cuprinsă între Novatim și strada 1 Decembrie. Se va simți foarte mult în trafic această îmbunătățire din zona F.C Ripensia, pe cele trei benzi”, susține edilul orașului.

1 COMENTARIU

  1. Este penibil ce se intampla in orasul asta, santier dupa santier, nu ai cum sa inchizi total 2 artere critice ale orasului si mai inchizi si take ionescu partial, cata minte trebuie sa ai? Noroc ca au dat drumu acum la P.Sapca

LĂSAȚI UN MESAJ