Robu în scandalul terasei Modex: „E ilegală! E frumoasă! E ilegală!”

2297

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a aflat şi el că terasa de pe acoperișul clădirii Modex funcţionează ilegal. Deşi acesta a lăudat „ce s-a făcut acolo”, acum a realizat că tocmai instituţia pe care o conduce a eliberat fără drept autorizaţia de funcţionare.

Potrivit directorului Direcţiei Judeţene pentru Cultură, Primăria a eliberat autorizaţie de funcţionare pentru un acoperiş, cum apare în CF, în condiţiile în care astfel de autorizaţii se eliberează numai societăţilor comerciale. Iar în acte terasa nu există.

Acum primarul spune că va verifica situaţia şi îi va retrage autorizaţia de funcţionare. Mai mult, cere altor instituţii să intervină.

„Nu e cu respectarea legii pentru că el (n.r. investitorul) nu a urmat toţi paşii pentru a obţine toate avizele necesare. Pentru lift presupun că merge pe procedură. Pentru restul spune că nu e construcţie. Nu eu apreciez lucrurile acestea. Trebuie să intre Direcţia de Cultură, Inspectoratul de Stat în Construcţii şi ISU, e problema lor de acum. Nu poate primi autoruzaţie de funcţionare fără aviz de la Cultură. Dacă a primit, ea trebuie retrasă”, a declarat Robu.

Edilul şef a dezvăluit şi faptul că liftul de acees spre terasă este construit ilegal, tot fără autorizaţie. Acesta susţine că Poliţia Locală a şi sancţionat patronul terasei pentru acest lucru, dar acesta din urmă a contestat-o în instanţă.

„Poliţia Locală a constatat că se doreşte construirea unui lift acolo, a constatat că nu este autorizaţie de construire şi a dat şi amendă. Nu mai ştiu cât a fost. Procesul verbal al Poliţiei Locale a fost atacat în insanţă şi suspendat până la judecată”, a mai spus Robu.

Aşadar, o terasă care poate fi un pericol pentru clienţi, fără aviz de la Direcţia pentru Cultură, fără autorizare la securitatea la incendiu şi fără autorizaţie de construire pentru calea de acces funcţionează nestingherită în Timişoara. Rămâne de văzut dacă autorităţile vor trece cu vederea situaţia sau se vor trezi din letargie şi vor lua măsuri.

LĂSAȚI UN MESAJ