Robu dezvăluie pe Facebook ce a discutat în particular cu premierul Cioloş şi tot acolo îi dă şi replica lui Tăriceanu

56

După ce a anunţat că va scoate oamenii în stradă dacă nu primeşte fondurile necesare pentru demararea lucrărilor la centura de sud a Timişoarei, primarul Nicolae Robu dezvăluie, pe Facebook, ce discutat cu premierul Dacian Cioloş în particular, vineri, când primul ministru s-a aflat la Timişoara.

„Așa cum am anunțat că se va întâmpla, astăzi am avut o discuție față-n față cu dl. Prim Ministru Dacian Cioloș, la Universitatea de Vest, unde am fost ambii invitați cu ocazia decernării titlului de Doctor Honoris Causa fostului Președinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso.

I-am explicat d-lui Prim Ministru, cu argumente pe care nu a putut și n-ar fi avut cum -și, ca un act de normalitate, nici măcar nu a încercat- să le combată, cât de stringentă este pentru Timișoara necesitatea de a avea o centură auto. I-am prezentat și un filmuleț de câteva secunde, ultra relevant, realizat pe Bd. Liviu Rebreanu.

Dl. Prim Ministru nu a promis nimic ferm în privința introducerii la finanțare a obiectivului nostru, dar a ascultat argumentația mea și s-a angajat să analizeze problema sub toate aspectele, cu interes pentru soluționarea ei.

În ceea ce mă privește, reiterez ce-am declarat anterior discuției cu dl. Prim Ministru: am încredere în dl. Prim Ministru Dacian Cioloș, împreună cu partidul meu -PNL- și sunt optimist că Domnia Sa va găsi soluții pentru ca încă din 2016, Centura Sud să intre la finanțare -desigur, prin fazele incipiente ale proiectului, faze care nici măcar nu necesită foarte mulți bani!.

Dacă, însă, prin absurd, acest lucru nu se va întâmpla, eu și timișorenii, indiferent de opțiunea politică, vom acționa prin toate mijloacele legale, democratice, neezitând, dacă altfel nu se va putea, inclusiv să ieșim în stradă, la un mare miting / șir de mari mitinguri, pentru ca Timișoara să-și intre în drepturi, să iasă din marginalizare, din neglijare, pur și simplu!

N-ar fi de dorit să se ajungă aici, pentru că, în concepția mea, deciziile politico-administrative trebuie luate la rece și nu sub diverse forme de presiune, dar… când abordarea la rece nu funcționează, ce să facem, să ne resemnăm mioritic?! Asta nu, niciodată! Bugetul de stat al României nu poate fi numai al altora, trebuie să fie și al Timișoarei! Nu prin 5 milioane de lei în 3.5 ani!”, a postat primarul Timişoarei pe reţeaua de socializare.

Pe aceeaşi reţea, Nicolae Robu îi dă replica şi lui Calin Popescu Tăriceanu, care declarase că „De la București nu se aude și nu se vede un lucru bun despre Robu și despre hai să nu zic despre Timișoara, că nu merită Timișoara să punem semn de egalitate între Robu și Timișoara. Dar Robu este camion la gafe, la pozne, la tot ce vreți. Așa se vede în București„.

Astfel, primarul Timişoarei scrie: „Nu aș vrea să pierd vremea dându-i replică d-lui Tăriceanu. Pe mine nu mă interesează ce văd ei, bucureștenii, în Timișoara, pe mine mă interesează ce văd timișorenii în Timișoara. Percepția timișorenilor mă interesează, nicidecum percepția formată de televiziunile naționale ale unor grupuri de interese care se străduiesc din răsputeri să îmi creeze o imagine negativă. Până una alta, nu eu m-am dus ca un cerșetor pe treptele Guvernului să mă pun în genunchi în fața lui Victor Ponta, ci domnul Tăriceanu, pe care îl credeam un om de o cu totul altă anvergură, om care a ocupat scaunul Brătienilor. În ceea ce mă privește, dacă eu aș fi fost așa cum mă prezintă acești nemernici pe la televiziunile naționale, punându-mi în cârcă tot felul de lucruri care n-au nicio legătură cu mine -anticoncepționale pentru ciori, papagali exotici, zebre, etc.-, cred că n-aș fi atins cele mai inalte trepte ale carierei academice, fiind ales de 4 ori prorector, de 2 ori rector, președinte de Senat Universitar, membru de onoare al Academiei Oamenilor de Știință din România, membru de onoare al Academiei Americano-Române de Științe și Arte, Doctor Honoris Causa în Franța. Cariera mea și, până la urmă, rezultatele obținute în diversele funcții deținute arată dacă sunt om serios sau nu. Și apoi, vin alegerile, timișorenii vor demonstra prin votul pe care îl vor da dacă sunt mulțumiți sau nu de mine, dacă doresc un primar ca mine sau unul de altă factură.”

LĂSAȚI UN MESAJ