Robu, despre lărgirea drumului spre autostradă: „Riscăm să ne prindă anul 2021 cu şantier – ar însemna un dezastru”

237

Primarul Timişoarei îi răspunde preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş, la solicitarea celui din urmă, referitoare la mutarea stâlpilor de troleibuz din Dumbrăviţa pentru demararea lărgirii la patru benzi a drumului care duce la autostrada A1.

Nicolae Robu e dispus să mute stâlpii, dar crede că e o greşeală să se acceseze fondurile europene pentru proiect. Nu renunţă nici la ideea de a prelua şoseaua în administrarea Primăriei Timişoara. Primarul spune că bugetul local poate suporta investiţia.

„S-a cerut acum să adoptăm o hotărâre de consiliul local pentru mutarea stâlpilor din comuna Dumbrăviţa. Da,marţi o adoptăm, că facem şedinţă, eu răspund rapid. Dar nu asta este soluţia, să se meargă pe fonduri europene. Dacă mergem pe fonduri europene riscăm să ne prindă anul 2021, an în care vor veni în Timişoara peste un milion de turişti şi vom avea şantier pe drumul de legătură între A1 şi Timişoara, ceea ce ar însemna un dezastru. Lărgirea drumului spre autostradă trebuie făcută pe venituri proprii. Nu poate CJT să dea drumul la Primărie? Că Primăria poate şi vrea. Şi-l facem noi, dar nu vrea să ni-l dea. Am propus un parteneriat, dar să rezolvăm această problemă”, spune Robu.

Până la mutarea stâlpilor de troleibuz mai e cale lungă. Deși consilierii aprobă prin hotărâre acest lucru marţi, mai este nevoie şi de acordul ADR Vest, organismul de control şi monitorizare a proiectului europen prin care a fost prelungită linia de troleibutz şi, implicit, amplasaţi stâlpii.

1 COMENTARIU

  1. Asta cu largirea la 4 benzi in Dumbravita este o falsa problema cu o falsa rezolvare. De fapt prin 4 benzi in Dumbravita se doreste ca cei ce locuiesc acolo si lucreaza in Timisoara, sa nu mai stea in cozi de trafic. Acele cozi de trafic nu sunt generate de cei ce se duc sau vin de pe autostrada, ci de locuitorii Dumbravitei.

    Ca sa fie acces mai facil si fara cozi la autostrada, trebuie 4 benzi din sensul giratoriu de la iesirea din Dumbravita spre autostrada, pentru ca de acolo incepe gatuirea. Traficul greu nu trece prin Dumbravita, ci pe centura si iese in acel sens giratoriu si de acolo incepe blocajul spre autostrada. Si multe autoturisme urmeaza acelasi trase, pe centura.

    Daca se fac 4 benzi in Dumbravita, accesul la autostrada va fi la fel de greu, cu aceeasi gatuire

LĂSAȚI UN MESAJ