Robu aşteaptă ca noul Parlament şi Guvern care vor lua naştere să acorde mai multă atenţie Timişoarei. Ce se întâmplă cu mandatul lui Marilen Pirtea? VIDEO

224

La ieşirea din secţia de votare, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a declarat: „Am votat pentru o Românie – stat de drept, o Românie prosperă, o Românie a oamenilor cinstiţi şi harnici. Şi o Românie în care Timişoara şi Timişul să fie tratate aşa cum se cuvine, nu cum am fost până acum.”

În context, edilul a menţionat şi care sunt necesităţile oraşului, precum şi aşteptările de la noul Parlament şi noul Guvern: „Sunt mult lucruri de făcut şi pe foarte multe dintre ele le facem cu forţele noastre proprii, le facem cu fonduri europene, cum am procedat şi până acum. Dar sunt câteva proiecte care nu pot fi făcute decât cu sprijinul Guvernului. Şi aş da câteva exemple. În primul rând, Timişoara are nevoie de o centură auto ocolitoare, centura sud este o prioritate absolută. Timişoara are nevoie, dar nu numai Timişoara, toată această parte de ţară are nevoie de un spital regional de urgenţă. Timişoara a devenit capitală europeană a culturii, desemnată a juca acest rol în anul 2021şi trebuie să se pregătească pentru acel moment cu o mulţime de lucruri care trebuie făcute într-un timp scurt şi făcute foarte bine şi care, desigur, necesită fonduri guvernamentale pentru că bugetul local nu este suficient şi nici nu există eligibilitate pentru multe dintre ele pe fonduri europene. Avem nevoie de o mare sală polivalentă, una de 15.000 – 16.000 de locuri, avem nevoie de un stadion, avem nevoie de un bazin olimpic, dar acestea sunt obiective care ar fi trebuit să fie făcute, de fapt, demult, de guvernele României, şi la Timişoara, cum şi în alte părţi au fost făcute. Din păcate, Timişoara a fost ignorată până acum, dar sper ca situaţia să se schimbe.”

Primarul oraşului, care este şi preşedintele PNL Timiş, a comentat şi problema mandatului rectorului UVT, Marilen Pirtea, candidat al partidului la acualele alegeri, în cazul în care se va dovedi că a plagiat: „Noi operăm cu principii şi nu discutăm imic personalizat. Principiile sunt foarte clare. Dacă cineva este dovedit că a greşit, să suporte consecinţele de rigoare. Deocamdată nu suntem într-o astfel de situaţie, prin urmare mergem înainte cu încredere că vom câştiga aceste alegeri.”

De altfel, Marilen Pirtea a declarat că „eu în acest moment m-am pus la dispoziţia Comisiei de Etică a universităţii, aceasta lucrează şi aşteptăm un verdict oficial.”

LĂSAȚI UN MESAJ