Robu anunţă preluarea Garnizoanei pentru Muzeul Revoluţiei

126

Discuţiile despre preluarea Garnizoanei din Piaţa Libertăţii de către Primărie de la Consiliul Judeţean Timiş continuă. În timp ce edilul şef susţine că problema va fi tranşată în maximum două săptămâni, fondurile alocate de Ministerul Culturii pentru deschiderea muzeului riscă să se piardă.

„În cel mult două săptămâni vom avea o HCL pentru preluarea garnizoanei. Vom asigura Consiliului Județean spaţiul solicitat de 1.618 metri pătraţi”, spune Nicolae Robu.

Cel mai important lucru este să se stabilească exact dacă Muzeul Revoluţiei va fi amplasat în locul garnizoanei militare. Singura garanţie pe care o au autorităţile este o semnătură ministerială.

„Garanţia este că Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Culturii au semnat un acord în acest sens. MapN  trebuie să preia din nou garnizoana, până în 31 decembrie, iar apoi să o predea Ministerului Culturii”, a completat Robu.

Abia apoi clădirea va putea intra în patrimoniul Primăriei Timișoara, care va amenaja muzeul. Lucrurile trebuie să meargă repede pentru că banii alocaţi de Ministerul Culturii, 3 milioane de euro, pentru Muzeul Revoluţiei din Timişoara se pierd la finalul anului.

LĂSAȚI UN MESAJ