Robert Turcescu, candidatul PMP la Primăria Capitalei

261

Jurnalistul Robert Turcescu este candidatul oficial al PMP la Primăria Capitalei. Anunţul oficial a fost făcut vineri de Traian Băsescu, într-o conferinţă de presă comună cu Robert Turcescu.

Traian Băsescu a declarat că intenţiona să candideze el la Primăria Capitalei din partea PMP, ceea ce a devenit însă imposibil odată cu punerea sa sub urmărire penală în dosarul lui Căşuneanu. „Am intenţionat să candidez pentru funcţia de primar general, dar din păcate, zilele trecute am primit o înştiinţare de la Parchet că sunt suspect într-un caz de spălare de bani”, a spus Traian Băsescu, înainte de a anunţa că îl susţine pe Robert Turcescu drept candidat PMP la Primăria Generală.

„Prin acest lucru m-au obligat să renunţ la candidatură. Sunt considerat suspect, ar fi negat toţi cei 10 ani de mandat ai mei şi ţin la ei. Am pledat pentru oameni curaţi în politică, oameni fără suspiciuni legate de acţiuni penale împotriva lor şi asta m-a obligat să renunţ la a candida la funcţia de primar general şi să-mi continui proiectele pe care le-am început când am fost primar general al Capitalei şi, în acelaşi timp, să fiu un ajutor pentru PMP. Voi susţine candidaţii din calitatea de preşedinte al partidului, inclusiv candidatul la Primăria Capitalei, care e Robert Turcescu, un om cu 23 de ani de presă, care tot timpul s-a manifestat ca fiind un om de dreapta, care e în partid de la începutul anului, un familist cu 2 copii, care îndeplineşte toate criteriile pentru a fi candidatul PMP la funcţia de primar general al Capitalei. Am apreciat faptul că a găsit puterea să fie corect, recunoscând că l-a făcut Oprea ofiţer în rezervă”, a menţionat Traian Băsescu.

Robert Turcescu a declarat că pentru bucureşteni nu are promisiuni, ci viziune. „Este vorba de o viziune pentru dezvoltare. Bucureştiul e un oraş în suferinţă. Am ales şi am acceptat să fiu candidatul PMP la funcţia de primar general pentru că a sosit momentul unei schimbări, al unei noi generaţie din care fac parte şi eu, şi colegii mei, dar mai ales fac parte 80% din membrii PMP. Cu toţii împărtăşim convingerea că a sosit momentul unei schimbări de generaţie, de atitudine. Contracandidaţilor mei le transmit că îi voi bate măr!”, a spus Robert Turcescu imediat după anunţarea candidaturii.

„Bătălia pentru Bucureşti nu mai este doar o bătălie, asistăm la o confruntare al cărei final îl doresc fericit. Proiectul meu este integrat şi sper că bucureştenii vor înţelege că e un moment al schimbării şi că proiectele lansate de Traian Băsescu trebuie urgent continuate”, a punctat Robert Turcescu.

Fostul jurnalist este convins că prezenţa lui Traian Băsescu alături de el reprezintă un avantaj: „Traian Băsescu a făcut un proiect de administraţie performant în perioada mandatului său la Primăria Bucureşti. Niciunul dintre contracandidaţii mei are alături de el un om cu o asemenea experienţă politică. Traian Băsescu este alături de noi şi promisiunea că se va implica se leagă de susţinerea candidaţilor, dar mai ales avem ocazia ca echipe să avem categoric cel mai bun antrenor”.

Robert Turcescu a comentat şi pe subiectul dezvăluirii sale privind faptul că a fost ofiţer acoperit. „Eu nu mi-am trădat niciodată ţara. Mi-am asumat şi erorile, le-am făcut publice eu, neaşteptând ca nimeni să mă poată şantaja. Sunt la dispoziţia foştilor colegi din presă pentru o discuţie aplicată despre ce înseamnă Bucureşti 2030, un proiect care ar putea transforma Bucureştiul într-o adevărată capitală. Acest oraş, o spun cu durere, dar cu tărie, chiar trebuie să ajungă o capitală europeană. Astăzi nu arată aşa, e un oraş părăsit. Am doi copii, un adolescent şi un bebeluş, vreau ca ei să trăiască într-un oraş pe care la rândul lor să-l iubească şi să nu dorească să-l părăsească pentru că e prea mult praf, corupţie, administraţie neperformantă”, a punctat Robert Turcescu.

Sursa: www.romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ