Risc crescut de inundații în Timiș! Ce ne așteaptă în orele următoare!

289

Hidrologii au emis, marți, un cod galben de inundații, valabil pe râurile Bega, Someș și Crasna, pe durata următoarelor ore.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), până la ora 20:00, se vor produce creșteri ale debitelor, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție, pe râurile mici din bazinele hidrografice: Bega — bazin superior și mijlociu (județul Timiș). Fenomenele se pot produce cu intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul superior al râului Bega, precizează hidrologii.

De asemenea, până la miezul nopții, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție pe afluenții mici ai Someșului aferenți sectorului aval S.H. Dej, Someșul Mic — bazin superior, Crasna — bazin superior și afluenți bazin mijlociu (județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj și Cluj).

În același timp, fenomene hidrologice similare se pot produce cu intensitate mai mare în bazinele superioare ale râurilor Almaș și Agrij.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.