Ripensia, fără trei puncte după primul abandon din Liga 2

299

Patru runde! Atât a rezistat Liga a II-a a de fotbal în formulă completă. Luceafărul Oradea a aruncat prosopul și această retragere o afectează pe Ripensia ce își vede anulată victoria de pe Crișul Repede.

Ripensia a revenit la cota 9 în clasamentul punctajului după ce în eșalonul secund s-a consemnat deja primul abandon. Luceafărul Oradea s-a retras din competiție după numai patru etape iar rezultatele acestora vor fi anulate. Printre echipele afectate de această retragere se numără și Ripensia, învigătoare cu 2-1 chiar la Oradea. Băieții din Ciarda Roșie rămân astfel cu doar 9 puncte în clasament dar rămân liderii clasamentului, la egalitate cu AFC Hermannstadt.

Curios, retragerea Luceafărului nu are nicio legătură cu problemele financiare des întâlnite în fotbalul românesc. Ba din contră, patronul bihorenilor asigura una dintre cele mai solide bugete ale ligii secunde și pornea cu gânduri de promovare acest campionat. Luceafărul a adunat doar un singur punct în patru runde și asta l-a înfuriat la culme și l-a determinat să pună lacătul pe activitatea echipei.

Ioan Blidaru nu este la prima ispravă de acest fel, în urmă cu cinci sezoane și-a desființat echipa tot în liga secundă.

În aceste condiții Liga a 2-a va continua cu doar 19 echipe, câte o formație având liber pe etapă. Prima care va sta este FC Argeș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ