Ripensia e tot prima în Liga 2

345

Ripi rămâne liderul Ligii a II-a și după al treilea week-end. Băieții din Ciarda Roșie și-au continuat seria excelentă cu un alt succes: 2-0; ASU Poli a suferit gustul amar al înfrângerii la Târgoviște, scor 0-2, și coboară pe locul 6.

Ripensia își continuă seria excelentă din acest start de sezon cu o nouă victorie: a treia din tot atâtea partide. O serie nesperată înaintea campionatului pentru o nou-promovată în Liga 2. După 16-0 cu Suceava și 2-1 la Oradea, Ripi a trecut și de Sportul Snagov cu 2-0.

Zaluschi a deschis scorul în Ciarda Roșie dintr-un penalty acordat în minutul 41 pentru un henț în careu. Fază la care oaspeții au rămas în zece oameni, Dobre fiind eliminat pentru proteste. Golgheterul Mediop a semnat a doua reușită a timișorenilor la ultima fază a primei reprize. S-a încheiat 2-0 în ciuda numeroaselor ocazii pe care Ripensia le-a avut în repriza secundă. De notat că oaspeții au încheiat jocul în 9 după o nouă eliminare în minutul 82, Munteanu, pentru al doilea galben. Victorie cu care gruparea din Ciarda se menține în fruntea clasamentului cu punctaj maxim. Doar ASA Târgu Mureș și AFC Hermannstadt mai au o linie de clasament perfectă după trei runde, însă un golaveraj inferior Ripensiei.

Ripensia: G. Gakos – Popa, Vlădia, Hecsko, Toma – Dumiter, Zaluschi, Bobină, Ungureanu, Matiş – Mediop. A mai jucat Nanu.

ASU Poli nu a mai repetat evoluțiile bune din primele runde și în disputa de sub Turnul Chindiei. Violeții lui Bogdan Andone s-au înclinat la Târgoviște cu 0-2. Martac, minutul 13, și Ciobotariu, minutul 82, au marcat golurile unei victorii destul de clare a formației dâmbovițene. Poliști coboară un loc în ierarhie și ocupă poziția a șasea.

Poli: Gakos – Motreanu, Bilia, Mera, Taub – Poparadu – Sorescu, Stancu, Krausz, Predescu – Bădăuţă. Au mai jucat Staicu, Coadă, Plămadă.

Runda a patra a Ligii 2 programează meciuri acasă pentru ambele grupări timișorene la jumătatea săptămânii viitoare. Ripensia primește vizita fostei prim-divizionare ASA Târgu Mureș, iar Poli joacă cu Metaloglobus București.

LĂSAȚI UN MESAJ