Rezultatele finale ale Bacalaureatul de toamnă, în Timiș. 13 elevi au promovat, în urma contestațiilor

85

În urma susținerii examenului de maturitate, aproape 300 de elevi au depus contestații. Dintre cei 288 de candidați nemulțumiți de rezultate, 13 au reușit să promoveze. Cele mai multe contestații au fost depuse la limba română, urmată de matematică, geografie și biologie. 9 elevi care eu reușit în cele din urmă, au fost din promoția curentă, iar 4 din promoția anterioară.

În sesiunea a doua a Bacalaureatului s-au prezentat 1.152 de elevi din 1.421 înscriși. Doar 310 au promovat examenul. Numărul destul de mic al celor care au reușit este datorat faptului că 828 de elevi au fost respinși, iar 269 nu s-au prezentat. Majoritatea candidațiilor au promovat examenul cu note cuprinse între 6 și 6,99. Doar 14 persoane au avut medii cuprinse între 8-8,99 și două cu media 9,99. În timpul examenului doar un elev a fost eliminat, în timp ce încerca să fraudeze a doua probă scrisă, obligatorie. Candidatul eliminat nu a mai avut ocazia să finalizeze proba de la matematică. Totodată, acesta nu va mai putea susține examenul în următoarele două sesiuni.

Conform dateleor transmise de Inspectoratul Școlar Județean Timiș, niciun elev din sesiunea curentă nu a promovat cu nota 10. Statisticile arată că procentul promovabilității este acum de 28,47%, comparativ cu procentul de 26,91%, înaintea contestațiilor. Procentul promovabilității se raportează pe întreg județul Timiș și este valabil doar pentru sesiunea a doua a Bacalaureatului. Reamintim că în urma primei sesiuni din vară, promovabilitatea a depășit puțin procentul de 60%, în Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ