Rezultat de excepție pentru timișoreanca Adelina Pastor, bronz la Mondiale!

400

Performanță excelentă pentru atletismul timișorean. Adelina Pastor a cucerit medalia de bronz la Campionatele Mondiale Indoor alături de ștafeta de 4×400 metri!

Adelina Pastor și-a depus candidatura la titlul de cel mai bun sportiv al anului în Timiș cu un rezultat ce greu va fi egalat deși suntem abia la începutul anului. Timișoreanca a reușit performanța de vârf a carierei, o medalie la Campionatele Mondiale în sală de la Portland (SUA). Sportiva legitimată la CSM Timișoara a pus umărul la medalia de bronz cucerită de ștafeta României în proba de 4×400 metri.

Adelina Pastor a alergat în primul schimb pentru România și a făcut-o foarte bine, lăsându-și echipa pe locul 3. Apoi Mirela Lavric, Andrea Miklos și Bianca Răzor au păstrat clasarea pentru tricolore, ce-i drept beneficiind și de abandonul Jamaicăi. Româncele au fost cronometrate cu timpul de 3 minute 31.51 secunde, fiind devansate de americance (Natasha Hastings, Quanera Hayes, Courtney Okolo, Ashley Spencer) și de poloneze (Ewelina Ptak, Malgorzata Holub, Magdalena Gorzkowska, Justyna Swiety). În spatele României s-au clasat Nigeria și Ucraina.

Medalia cucerită de ștafeta feminină de 4×400 metri este a doua cucerită de la România la Campionatul Mondial de la Portland după argintul cucerit de Andrei Gag la aruncarea greutății. Tricolorii luaseră ultimele medalii la Mondialele în sală în urmă cu 12 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ