Rezidenţii de pe Edgar Quinet se vor bucura de trai „ca al oraş”

151

Strada Edgar Quinet din Timişoara, una dintre puţinele rămase neasfaltate, ar putea fi modernizată anul acesta. Administraţia Robu spune că a pornit procedurile unei noi licitaţii pentru găsirea unui constructor. Amenajarea şoselei nu ar trebui să dureze mai mult de 3 luni.

Strada Edgar Quinet din Timişoara are doar 500 de metri. Aici s-au mutat, în urmă cu mai bine de 10 ani, aproximativ 50 de familii. Şi-au ridicat case frumoase şi au sperat că se vor bucura de traiul „ca la oraş”. Nu a fost aşa pentru că strada lor nu este asfaltată nici astăzi.

De 8 ani, autorităţile locale promit să modernizeze drumul, dar abia în 2015 a pornit prima licitaţie de atribuire a unui contract de reabilitare. Imediat a fost găsită o firmă, dar aceasta nu a mutat o piatră. Şantierul nu a pornit nicodată pentru că societatea a intrat în faliment. Primăria Timişoara a reziliat contractul cui firma respecitvă, dar nu a reuşit să organizeze o nouă licitaţie până anul acesta, motivând piedici birocratice.

Acum, primarul Nicoale Robu anunţă că a demarat procedurile pentru găsirea unui noui constructor. În funcţie de vreme şi de eventualele contestaţii, lucrările de asfaltare a străzii Edgar Quinet ar putea începe în primăvară. Ele nu ar trebui să dureze mai mult de 3 luni, iar valoarea investiţiei se ridică la 500.000 de lei, banii provenind din bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ