REVOLTĂTOR! Românii, „animale împuțite” pentru un patron britanic!

263

Un filmuleț referitor la modul în care un patron britanic își umilește angajatele românce ale unei fabrici de textile a devenit viral în mediul online.

Filmulețul postat pe Facebook surprinde un moment în care, româncele, angajatele firmei de textile sunt certate de patronul societăţii. „Încercaţi să nu veniţi cu replici pentru că nu vrea să le mai asculte”.

Lângă patron, în filmarea făcută cu u telefon mobil de o angajată apare şi o femeie care are rolul de a traduce ceea ce bărbatul vrea să le transmită angajatelor sale. Într-una dintre intervenţiile sale, aceasta le spune muncitoarelor să nu comenteze cu privire la faptul că salariile nu le vor fi plătite la timp.

„Încercaţi să nu veniţi cu replici pentru că nu mai este dispus să le mai asculte. Aveţi două opţiuni: ori la 4.10 plecăm acasă fără salarii, ori aşteptăm până cel târziu ora 06.00, dar veţi lua salariile”.

Aceste fraze creează nemulțumire în rândul angajatelor, motiv pentru care româncele încep să-şi ceară drepturile. În momentul în care bărbatul aude vocile femeilor, acesta îşi iese pur şi simplu din minţi şi începe să le înjure în limba engleză. Printre altele le spune: „M-am săturat până peste cap de voi, sunteţi nişte animale împuţite!”.

“Urmărind clipul mi s-a ridicat părul pe mână și am trecut de la furie la umilință la lacrimi. M-am simțit umilit alături de lucrătoarele de acolo. Asta e România de astăzi, asta e România prosperă a Codului Muncii, în care guverne așa-zis socialiste și așa-zis reformatoare s-au perindat pe la putere, a statului care oferă avantaje fiscale fabricilor care își relochează activitatea la noi, a hainelor fancy pe care scrie ‘fabricat în UE’, a exploatării zilnice și nemiloase a unor clase întregi de oameni. Și da, e și despre feminism și condiția femeii la locul de muncă. Priviți și ascultați cu atenție”, a scris pe facebook Vlad, utiliatorul care a publicat filmulețul.

Puteți viziona videoclipul aici.

LĂSAȚI UN MESAJ