Revolta unui medic de familie: „Nu vă mai daţi zile libere, n-aveţi ce sărbători!”

67

Dr. Raluca Zoiţanu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie, a publicat un mesaj pe pagina sa de socializare în care arată cu degetul spre guvernanţi, spunând că doar medicii de familie sunt cei care pot creşte capacitatea de testare şi, implicit, indentificarea infectaţilor cu SARS CoV-2 în mod real:

„Oare care segment al sistemului de sănătate  poate să crească peste noapte capacitatea de testare cu undeva între 20.000 şi 90.000 de teste rapide zilnic? Cumva medicii de familie? Ăia tocmai acuzaţi în masă dinspre Guvern că, ce să vezi, ar fi inventat o metodă nouă de fraudat certificatele verzi?”, arată medicul de familie din Bucureşti.

Totodată, în mesajul transmis, medicul pune în discuţie şi  apropierea sărbătorilor de iarnă, când toţi ne dorim un Crăciun fără restricţii, însă acest lucru nu este posibil fără vaccinarea cât mai multor persoane: „Hai, băieţi, mai răsfiraţi. Cu toţii ne dorim Crăciun fără restricţii, vacanţe şi petreceri de iarnă şi Revelion. Dar nu oricum, nu cu preţul vieţii a încă zeci de mii de români, bunici, prieteni, colegi care n-au nici o vină decât că au crezut balivernele voastre şi că aţi permis să fie dezinformaţi despre vaccinare”, precizează medicul.

De asemenea, specialistul spune că gestionarea pandemiei este foarte importantă, având în vedere că urmează valul 5. Mult decât atât, nu avem niciun motiv să intrăm în minivacanţa de 1 Decembrie, crede medicul de familie, pentru că n-avem ce sărbători. În România avem încă un dezastru sanitar. „Trebuie să testăm ca să identificăm cazurile în mod real, să vaccinăm, să păstrăm restricţiile cât timp sunt necesare, să folosim certificatul verde cum îl folosesc şi celelalte ţări”, spune dr. Zoiţanu.

Aceasta crede că pentru a putea limita răspândirea noului coronavirus, decidenţii trebuie să ia măsuri ferme, nicidecum să se gândească la zilele libere din minivacanţa de 1 Decembrie. „Nu vă mai jucaţi de-a guvernarea şi nu vă mai daţi zile libere să plecaţi în vacanţă de 1 decembrie. N-aveţi ce sărbători. N-aţi muncit suficient. Vine valul 5, mai repede decât au venit valurile 3 şi 4. Nici măcar nu trebuie să fii specialist cu multă şcoală şi experienţă să înţelegi asta”, a precizat medicul.

sursa – adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ