Revine urgia în vestul țării! Cât de cald va fi mâine și în restul weekendului în Banat

109

Meteorologii au emis joi dimineață o avertizare cod galben de caniculă, ce vizează mai multe județe din vestul și sudul țării. Alerta intră în vigoare de astăzi, de la ora 10.00, și este valabilă până duminică.

Potrivit ANM, în intervalul 4-7 august, în vestul și în sudul țării, valul de căldură se va extinde și va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade. Județele vizate de codul galben sunt: Alba, Argeş, Arad, Bihor, Brăila, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Prahova, Satu Mare, Timiş, Teleorman, Vâlcea, dar și municipiul București.

Vremea la București În București, de joi, de la ora 10.00, până duminică, la ora 21.00, va fi val de căldură persistent şi disconfort termic ridicat, potrivit prognozei speciale emise de ANM. În general, temperaturile maxime vor fi de 33-34 de grade, iar cele minime, de 19-20 de grade.

Sursa: https://www.libertatea.ro/

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ