Revine epidemia, 10 noi cazuri de rujeolă zilnic?

271

Numărul total de cazuri confirmate de rujeolă în România raportate până vineri este de 10.198, cu 82 mai multe decât săptămâna trecută, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului de Sănătate Publică (INSP). Timișul, Aradul și Caraș-Severin conduc în topul național la numărul de îmbolnăviri, dar nu au mai raportat asemenea cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă de săptămâni bune.

Potrivit raportărilor săptămânale, numărul deceselor din cauza rujeolei este de 36, această cifră fiind înregistrată și săptămâna trecută.

„Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 15.12.2017 este 10.198, din care 36 de decese. În săptămâna 11 – 15.12.2017 au fost raportate încă 82 de cazuri nou confirmate în 15 județe”, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din cadrul Institutului de Sănătate Publică (INSP).

Proiectul de lege privind organizarea şi finanţarea activităţii de vaccinare a populaţiei în România a fost adoptat de Guvern pe 9 august.

Proiectul de act normativ instituie obligaţia vaccinării copiilor cu vaccinurile prevăzute în calendarul naţional de vaccinare, precum şi cu cele administrate în situaţii epidemiologice speciale întregii populaţii sau unor grupuri de populaţie.

Răspunderea privind prezentarea copilului la vaccinare le revine părinţilor, reprezentantului legal sau, după caz, persoanei care se ocupă de creşterea şi îngrijirea unui copil în baza unei măsuri de protecţie specială. În cazul vaccinării obligatorii, consimţământul pentru vaccinare se prezumă ca fiind dat, iar refuzul de vacccinare a copilului se face în scris.

LĂSAȚI UN MESAJ