Revelion acasă la Mozart

249

Agenția de turism Ultramarin vă invită să vă petreceți Noul An pe tărâmurile Austriei, în Salzburg. Orașul muzicii clasice este locul unde s-a născut Mozart, dar este și un loc pentru pasionații de istorie, arhitectură, religie, iar datorită așezării sale pitorești orașul este numai bun pentru drumeții ușoare, în natură.

Călătoria spre Salzburg trece prin Budapesta, iar după o noapte în capitala Ungariei, drumul continuă spre Viena. Seara ajungem în Salzburg, iar a doua zi incepe turul orașului. De la cunoscutele grădini Mirabell din jurul Palatului Mirabell , vom ajunge pentru o gură de aer proaspăt și la Fortăreața Hohensalzburg, cea mai importantă fortăreață din centrul Europei. Primele date despre aceasta datează incă din timpul Imperiului Roman și este considerat cel mai important obiectiv turtistic din oraș. Din acest loc se poate vedea perfect râul Salzach și împrejurimile orașului. De aici, opțional putem merge să testăm cea mai mare pârtie de schi din Austria: Amade, iar mai apoi capitala Tyrolului Innsbruck.

Pentru pasionații de istorie, shopping sau de arhitectură vizita la Innsbruck pe strada Maria Theresia va fi un adevărat spectacol. Este locația perfectă atat pentru shopping cât și pentru a observa arhitectura austriacă, întrucât această stradă este considerată printre cele mai frumoase străzi din Europa. În apropiere se mai află și centrul comercial Kaufhaus Tyrol, construit în stil gotic, plin cu magazine, de la brand-uri mici până la cele mai mari.

Tot în zona Innsbruck se mai află și un alt simbol al orașului: Acoperișul de aur, situate la intrarea în fosta cetate. Construcția datează încă din 1420, dar prima oara când a fost dat în folosință a fost în anul 1294 cu ocazia nunții Împăratului Maximilian cu Maria Sforza. Acest acoperiș a reprezentat încă de la construirea sa simbolul Împaratului Maximilian și a Habsburgilor.

Cât despre noaptea Agenția de turism Ultramarin are grijă ca dintre ani, totul să fie asigurat: muzică, mâncare tradițională și bună dispoziție până dimineața. Plecarea spre Salzburg va avea loc pe 28 decembrie, iar revenirea în țară în data de 3 ianuarie. Detaliile Revelionului la Sașzburg pot fi găsite aici: http://www.ultramarintm.ro/d993/revelion/cu-autocarul/revelion-salzburg-2016-2017.html

LĂSAȚI UN MESAJ