Retragere strategică, după zeci de ani de tras sfori în Primăria Timișoara? Cine este pesonajul…

781

A ”prins” aproape toate administrațiile locale care s-au perindat după 1990, ca secretar al primăriei Timișoara. Adulat de unii înjurat de alții, Ioan Cojocari a rezistat în funcția tuturor vicisitudinilor. Actualul primar, Nicolae Robu, a avut ca principală temă, în campania electorală din 2012, schimbarea din funcție a personajului nostru, lucru care nu s-a întâmplat.

Ce nu au reușit oamenii a făcut timpul pentru că, inevitabil, vine și vremea pensionării. Oficial, Cojocari a părăsit Primăria Timișoara pe motiv de… pensie. Asta dacă nu i s-a sugerat să se dea la o parte din cauza problemelor din justiție, legate și de primărie.

Cu pași timizi, chiar dacă Cojocari anunțase că iese la pensie, rețelele de socializare prind viață la aflarea veștii. Iată ce spune Lucian Mugur Serdean pe pagina personală de Fecbook, postare care a fost distribuită deja pe mai multe grupuri, din care spicuim și noi: ”Azi 26 iulie, dacă ne uităm pe geam, o zi mohorată după nenumărate zile toride și dacă ești la o înmormântare și plouă, bătrânii spun că lui Dumnezeu îi pare rău de cel decedat. Dar azi e o zi cât se poate de minunată pentru că începe cu închiderea unei pagini din istoria neagră a orașului. Poate o zi ca toate celelalte și ea totuși trebuie să fie plină de speranță pentru că, în sfârșit, un personaj lugubru a părăsit scena administrației locale timișorene, un personaj ce a tesut cea mai densă pânză de complicități și infracțiuni cum nu au mai existat în 500 de ani adunați de administrație locală, comparativ cu cei 24 de ani în care s-a aflat la conducerea Primăriei Timișoara. Un personaj sinistru, care a intermediat înstrăinarea celor mai multe imobile istorice din orașul nostru, de cele mai multe ori prin falsuri grosolane.

Azi 26 IULIE, o zi în care doar timpul a învins iar noi nu mai știm să ne bucurăm și să sperăm la o viață mai bună. Da, nu noi am învins, ci TIMPUL cel care nu iartă și nu uită. Să sperăm că acestă plecare este asemeni unei locomotive care va trage dupa ea toate vagoanele și balastul din primărie, o plecare care sperăm că va ridica presiunea de pe justiție ca să poata să-și facă treaba cât mai urgent. Orașul Timișoara și institutiile publice locale au nevoie urgentă de asanarea și de îndepărtarea tuturor celor care au fost implicați în fraudarea bugetului și care au mutilat istoria și frumusețea orașului” afirmă Lucian Mugur Serdean.

LĂSAȚI UN MESAJ