RETIM anunţă mutarea centrului de colectare gratuită din Calea Şagului la o nouă adresă

61

RETIM Ecologic Service SA informează utilizatorii serviciului de salubrizare din Timişoara că centrul de colectare gratuită a deşeurilor vegetale, voluminoase şi a deşeurilor rezultate din construcţii şi demolări situat în parcarea de sub Podul din Calea Şagului  a fost mutat la o nouă adresă:  Calea Chişodei, Strada Mile Cărpenişan, nr 3 (Staţia de Sortare RETIM).  Noua locaţie este situată în aceeaşi zonă de sud a oraşului, deservind cetaţenii care locuiesc în vecinătate.

Pentru a îmbunătăţi calitatea serviciilor de colectare gratuită a deşeurilor vegetale, voluminoase şi a deşeurilor rezultate din construcţii şi demolări RETIM, împreună cu Primăria Timişoara, au decis relocarea centrului de la Podul din Calea Şagului la adresa  Calea Chişodei, Strada Mile Cărpenişan, nr 3.  Mutarea containerelor şi a angajaţilor are loc începând cu data de 10 iunie 2020. Orarul de funcţionare rămâne neschimbat : Luni -Vineri 09.00 – 17.00,  Sâmbătă 08.00 – 16.00.

Vă reamintim care sunt deşeurile acceptate şi condiţiile de predare a acestora la punctele de colectare RETIM, în conformitate cu prevederile proiectului de hotărâre din 19.07.2019 de aprobare a Planului de prevenire și măsuri privind evitarea și reducerea cantităților de deșeuri abandonate pe domeniul public de pe raza Municipiului Timișoara.

Cantitățile preluate în mod gratuit sunt:
• Deșeuri vegetale (iarbă, frunze, crengi) : 3 mc/persoană /lună
• Deșeuri voluminoase de uz casnic (mobilier, saltele) : 5 mc/ persoană/lună
• Deșeuri rezultate din construcții și demolări (moloz, tencuială, gresie): 1 mc/persoană/lună

Reguli de funcţionare centre:

  1. Pentru a putea fi depuse la centre, crengile trebuie să fie tăiate la o dimensiune nu mai mare de 50 cm şi legate în mănunchi, iar frunzele şi iarba trebuie să fie depozitate în saci.
  2. Deşeurile voluminoase de uz casnic precum piesele de mobilier trebuie demontate sau dezasamblate.
  3. Deşeurile din construcții provenite din locuinţe, generate de activităţi de reamenajare şi reabilitare interioară sau exterioară a acestora, trebuie depozitate în saci rezistenţi precum cei de rafie. Deșeurile din construcții care se pot depune exclud cele precum vopseluri, polistiren, poliuretan, vată minerală şi bazaltică, şindrilă bituminoasă etc. Acestea sunt deşeuri periculoase. Sacii care vor conține deșeurile menționate anterior nu vor fi primiți.
  4. Pentru depunerea deșeurilor este necesară prezentarea unui document de identitate în vederea verificării cantităților maxime lunare permise.

Reţeaua de centre de colectare gratuită prin aport voluntar

Pe teritoriul municipiului Timişoara sunt deschise în total patru puncte colectare a deşeurilor vegetale, voluminoase şi a deşeurilor rezultate din construcţii şi demolări situate la următoarele adrese, cu următorul program:

  1. Calea Torontalului, nr. 94( L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00 )
  2. Calea Moșniței, nr. 2-4( L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00 )
  3. Avram Imbroane, nr. 70( L-V: 9:00-19:00, S: 8:00-16:00 )
  4. Calea Chişodei, Str. Mile Cărpenişan, nr 3 ( L-V: 9:00-17:00, S: 8:00-16:00 )

Nu abandonaţi deşeurile în locuri neamenajate, folosiţi aceste centre!

RETIM vă informează că, potrivit Legii nr.188 din 2019 privind regimul deșeurilor, amenda aplicată pentru gestionarea necorespunzătoare a acestora este cuprinsă între 3.000 lei și 6.000 lei pentru persoanele fizice și între 20.000 lei și 40.000 lei pentru persoanele juridice.

Prin această lege se prevede și o sancțiune complementară, în cazul săvârșirii faptei de abandonare a deșeurilor, aceasta constând în obligarea contravenientului să ridice deșeurile abandonate, să curețe terenul și să elimine deșeurile prin societăți specializate autorizate, suportând toate costurile pentru aceste activități.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.