34.1 C
Timișoara
marți 16 iulie 2024

Rețeaua Coldea, dezvăluită de unul din apropiații fostului președinte Traian Băsescu

Florian Coldea, fostul director adjunct al SRI este cercetat într-un dosar penal instrumentat de DNA. În acest context, în ultima vreme, au apărut o serie de informații despre implicarea sa în mai multe aranjamente controversate.

A venit rândul lui Dorin Cocoș să vorbească despre influența pe care fostul general o avea în statul român. Fostul soț al Elenei Udrea, condamnat pentru corupție, în trecut, a vorbit despre gruparea generalilor SRI. El a dat detalii despre operațiunile în care erau implicați și despre influența pe care o aveau în instituțiile statului.

Florian Coldea, dat în vileag de Dorin Cocoș

Omul de afaceri a avut o intervenție într-o emisiune de televiziune, în care a vorbit despre relația cu generalii Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și Dumitru Cocoru. Omul de afaceri a vorbit despre implicarea acestora în diferite diverse afaceri controversate. Dorin Cocoș a povestit cum l-a întâlnit pe Florian Coldea, la un eveniment la care a participat, la invitația fostului președinte Traian Băsescu.

„Eu poate am meritat ce mi s-a întâmplat, dar fiul meu și Elena (n.r.: Udrea) nu au meritat. Eu am meritat pentru că am avut încredere în ei. Le-am spus cum se dădeau banii, cum se făcea totul. L-am cunoscut pe Coldea la Neptun, când l-a invitat domnul președinte. Dumnealui cu soția, eu cu Elena. Mi s-a părut la început că e cumsecade, ferm”, a povestit omul de afaceri.

Dorin Cocoș a mai relatat cum s-a împrietenit cu generalii SRI și cum a devenit informatorul lor. El a confirmat că le oferea informații despre ceea ce se petrecea în lumea afacerilor. Cocoș a precizat că, la momentul respectiv, înființase un club al oamenilor de afaceri.

„Din 2008-2009 m-am împrietenit cu ei. Eu doar pe George l-am sunat, niciodată pe Florin. Am început să vorbim despre afaceri. Eu m-am dus cu sufletul deschis, sunt oamenii președintelui, dânsul îi numise. Le spuneam anumite lucruri care se întâmplau în piață, eu făcusem și un club al oamenilor de afaceri”, a declarat Dorin Cocoș, la Realitatea PLUS.

Dorin Cocoș îi făcea cadouri scumpe generalului

Omul de afaceri a povestit că, în diferite ocazii, i-a făcut cadouri scumpe generalului SRI. El a precizat, însă, că nu i-a oferit, niciodată bani. Dorin Cocoș a spus că, totuși, cadourile erau mai mult decât simbolice, valoarea lor depășind 2.000 de euro. A spus că i-ar fi trimis și Laurei Codruța Kovesi o geantă Channe, prin intermediul generalului Florian Coldea. El nu știe dacă darul a ajuns la destinație.

Totodată, Dorin Cocoș a recunoscut că au existat rețele de influență încă din 1990, așa zisul „stat paralel”. Sintagma a fost folosită, prima oară, de Liviu Dragnea. Acesta a preluat-o de la președintele autoritarist al Turciei, Recep Tayyp Erdogan.

„Și în anii 90 exista un stat paralel. Niciodată nu a fost o singură putere. Tot timpul au fost grupuri, grupuri. Eu am avut relații amicale cu mulți, dar cu nimeni așa cum am avut cu Florin. Eu am crezut mai mult în domnul Băsescu decât în domnul Năstase. Când ajungi la putere ai impresia că poți face orice și, dintr-un om admirabil, devii un semi-tiran. Toată lumea îți spune ce frumos ești”, a spus Cocoș.

Florian Coldea cercetat de DNA

Fostul director adjunct al SRI este cercetat de DNA într-un dosar penal, ca urmare a denunțului făcut de afaceristul Cătălin Hideg. Condamnat într-un dosar instrumentat de EPPO, la patru ani de închisoare, acesta susține că i s-au cerut bani ca să primească o sentință mai blândă. Cătălin Hideg a susținut că banii ar fi ajuns, prin intermediari, și la Florian Coldea.

Fostul general SRI a fost pus sub control judiciar cu plata unei cauțiuni de 500.000 de lei.

Cătălin Hideg, denunțătorul de la DNA, susține că foştii generali SRI Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă, i-ar fi cerut, prin intermediul avocatului Doru Trăilă, suma de 600.000 de eur. În schimbul banilor, aceștia urmau să-i obțină o pedeapsă cu suspendare în dosarul în care a primit, în prima fază, o condamnare de patru ani închisoare pentru fraude cu fonduri europene.

Sursa: https://evz.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Citește și :