Restricții noi în Mașloc, după depășirea pragului de infectare de 3/1.000 de locuitori

93

Locuitorii din Mașloc au parte de noi restricții. După ce rata de infectare Sars-Cov-2 a trecut de 3 la mia de oameni, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a aprobat noile măsuri ce se impun.

Astfel, din 14 septembrie, în Mașloc orice activitate culturală sau sportive colectivă este interzisă, nu se mai pot organiza nunți sau botezuri, restaurantele și barurile se închid la interior și nu mai pot funcționa nici sălile de jocuri de noroc sau piscinele interioare.

„Prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu excepţia spațiilor care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent. Activitățile se vor desfășura cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, al ministrului economiei, antreprenoriatului şi turismului şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor”, se arată în hotărârea de Guvern.

Totodată, localitățile Topolovățu Mare, Dumbrava, Sânandrei, Becicherecu Mic, Moșnița Nouă, Giarmata și Ghiroda au rata de infectare mai mare de 2/1.000 de locuitori și mai mică de 3/1000 de locuitori, așa că și aici sunt restricții.

LĂSAȚI UN MESAJ