Reşiţa va avea un spital modular. Autorităţile lucrează la detaliile tehnice

110

În curtea Staţionarului I din Reşiţa va fi amenajat un spital modular cu 100 de paturi, pentru pacienţii COVID-19. Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca şi primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa au avut deja o întâlnire cu un consultant în proiectare pentru stabilirea detaliilor tehnice.

De asemenea a fost fixat un termen de 30 de zile pentru predarea, de către proiectant, a studiului de fezabilitate. Detaliile tehnice ale viitorului spital modular, ce va fi construit la Staţionarul 1 al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, au făcut obiectul întâlnirii pe care preşedintele Romeo Dunca şi primarul Ioan Popa au avut-o marţi, 8 decembrie 2020, cu un consultant în proiectare. Întâlnirea de la sediul Palatului Administrativ a fost urmată de o vizită în teren, la finalul căreia a fost stabilit şi un termen de 30 de zile pentru predarea, de către proiectant, a studiului de fezabilitate, finanţarea pentru spitalul modular urmând a fi obţinută prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 -2020.

Spitalul modular va fi amenajat pe un teren de peste 1.700 de metri pătraţi din curtea Staţionarului I al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, teren recâştigat de către Consiliul Judeţean după ce timp de 14 ani a fost concesionat unei societăţi comerciale, care nu şi-a îndeplinit obligaţiile contractuale.

LĂSAȚI UN MESAJ