Reșița trece la verde

186

Primarul Ioan Popa a anunțat că a discutat deja cu Asociația Taximetriștilor care au înțeles și sprijină demersurile Primăriei de a încuraja transportul ecologic.

Astfel primarul spune că până în anul 2020 un sfert dintre taxiurile licențiate în Reșița vor fi electrice sau hibrid iar până în 2025 jumătate dintre taximetre vor fi autoturisme ecologice.

”Există două categorii de oameni, unii care clamează reducerea de emisii de carbon şi unii care acţionează în sensul ăsta. Noi am decis ca până în decembrie 2020, 25% din taximetrele din Reşiţa să fie electrice, şi până în 2025, 50% să fie electrice. Cred că este o premieră la nivel naţional. Este o acţiune curajoasă, pe care am convenit-o împreună cu Asociaţia Taximeriştilor din Reşiţa, cărora le mulţumesc pe această cale că au curaj să intre în acest program pilot, în această aventură. În următoarele două-trei săptămâni montăm şi primele staţii electrice de încărcare.  Sper ca demersul Reșiței să fie un semnal de bun augur la nivel naţional” a postat Ioan Popa pe pagina sa de Facebook Deschide Reșița.

LĂSAȚI UN MESAJ