Reprezentanții asociațiilor și instituțiilor de învățământ creștin-ortodox din România s-au reunit la Timișoara

74

Mitropolia Banatului, prin Arhiepiscopia Timișoarei, Asociația Prologos și Grădinița Troița au organizat, timp de două zile, în capitala Banatului, întâlnirea anuală a grădinițelor ortodoxe din România, la care au participat reprezentanții mai multor asociații și instituții de învățământ, cu fundament creștin-ortodox, din țară.

După o prezentare a fiecărei unități școlare participante, s-a făcut o activitate demonstrativă la grupa mare a Grădiniței Troița și apoi s-au discutat aspecte legate de managementul unității, bune practici, activități extra-curriculare, dar și despre rolul parteneriatelor în relația cu comunitatea. Programul a prevăzut sesiuni în plen și ateliere de lucru paralele.

„Acest proiect educațional, ajuns la a doua ediție, are o întindere pe 5 ani. Dacă anul trecut am organizat o întâlnire a grădinițelor și a școlilor ortodoxe, în aceste zile organizăm întâlnirea unităților de învățământ preșcolar ortodoxe, întrucât am văzut că sunt multe grădinițe în țară care doresc să-și deschidă porțile. În cadrul acestui eveniemnt am conturat idei noi de colaborare, fiind foarte important pentru noi ca: fiecare județ să promoveze valorile tradiționale ortodoxe românești; să creăm nu doar activități punctuale, ci să dăm un suflu ortodox întregii activități dintr-o grădiniță”, a spus Margareta Tănăsoiu, directorul Grădiniței Troița.

Participanții și-au propus să colaboreze până la urmatoarea întâlnire a grădinițelor ortodoxe, ce va avea loc anul viitor, la Brașov, prin proiecte și programe de inter-formare, respectiv prin Platforma națională a grădinițelor și școlilor ortodoxe.

La această întâlnire de la Timișoara a grădinițelor ortodoxe din România au fost prezenți reprezentanți ai Arhiepiscopiei Timișoarei, ai Grădiniței „Sfânta Ecaterina” (Brașov), ai Grădiniței PN „Sfânta Filoftea” (Brașov), ai Grădiniței PP 56 (Oradea), ai Asociației Filoteos (Dej), ai Grădiniței Efremeia (în curs de înființare Arad), ai Grădiniței „Sfântul Stelian” (Cluj Napoca), ai Asociației Chora (Cujir) și ai Grădiniței „Sfântul Nicolae” (Sebeș).

LĂSAȚI UN MESAJ