Repetiție reușită contra lui Steaua, 13-3 în Ronaț

86

SCM Timișoara Saracens a câștigat cu 13-3 ultimul joc din faza regulată a Cupei României. Campioana învins Steaua București într-un joc considerat a fi o repetiție pentru duelurile din fazele eliminatorii.

Băieții lui Grainger Heikell au revenit pe iarba de acasă pentru meciul restanță cu Steaua. O partidă fără niciun rost ce s-a disputat doar pentru că trebuia în condițiile în care programul sferturilor a fost deja bătut în cuie. Saracens și-a respectat blazonul și a câștigat cu 13-3 urmând a avea probabil un ascendent moral în fața bucureștenilor în perspectiva posibilei confruntări din semifinale.

Aripa Stephen Shennan a marcat singurul eseu al partidei la jumătatea primei reprize, iar Vali Calafeteanu a bifat o transformare și o penalitate până la pauză. Neacșu a redus din handicap dintr-o penalitate, însă punctele aveau să fie singulare pentru oaspeți. Scorul final avea să fie stabilit de Calafeteanu dintr-o altă lovitură de pedeapsă reușită în partea secundă. De notat că echipa gazdă a fost sancționată cu două eliminări temporare, Popârlan și Popa, ambele pentru placaje interzise.

Saracens: Militaru, Căpățână, Țăruș – Popârlan, Drenceanu – Ianuș, Kefu, Gorcioaia – Calafeteanu, Rose – Shennan, Umaga, Sioeli, Tangimana – Fercu. Au mai jucat: Halalilo, Mahe, Mariș, Mureșan, Lotter, Popa, Simionescu, Lemeki.

Pentru Saracens urmează peste trei zile confruntarea cu CSM Olimpia București, meci din sferturile de finală. Jocul a fost mutat pentru ziua de sâmbătă, 7 mai, ora 11, tot în Ronaț.

De notat că CSM Știința Baia Mare s-a calificat deja în semifinale pentru că adversara din sferturi, Știința Buzău, a anunțat nreprezentarea la acest meci. Celelalte meciuri din sferturi sunt Dinamo București – U Cluj și Steaua – Poli Iași.

 

LĂSAȚI UN MESAJ