Remus Cernea vrea un manual privind violenţa în familie!

206

Deputatul independent Remus Cernea a anunţat joi că depus la Senat o propunere legislativă pentru modificarea si completarea Legii pentru prevenirea si combaterea violenţei în familie.

„Așa cum se întâmplă și în alte țări, va fi elaborat manualul privind violenţa în familie, ca instrument adresat polițiștilor, în scopul prevenirii, investigării și sancționării acestor infracțiuni și care să ofere sprijin procurorilor pentru conducerea investigațiilor preliminare dar și un acces la informațiile necesare pentru victimele acestei infracțiuni”, precizează Remus Cernea.

Remus Cernea vrea extinderea activităților de pregătire și perfecționare continuă a persoanelor desemnate cu atribuții în domeniul prevenirii și combaterii violenței în familie.

Parlamentarul cere să se instituie posibilitatea că instanța să dispună luarea unei măsuri de tipul controlului judiciar: pe timpul perioadei punere în exercitare a ordinului de protectie, persoana care a primit ordinul de restricție are obligația de a se prezenta la secția de poliție în a cărei competență teritorială se află domiciliului său, în mod regulat, o dată la 14 zile în vederea stabilirii conduitei acestuia în raport cu prevederile legii.

„Propunerea legislativă prevede că: instanța va dispune si obligarea agresorului de a fi testat psihologic, de a urma consiliere psihologică, psihoterapie, de a se supune măsurilor de control decise de instanță sau de a urma efectuarea unui tratament ori a unor forme de îngrijire, în special în scopul dezintoxicării”, adaugă Remus Cernea.

Pe Facebook, Remus Cernea se defineşte ca un deputat independent cu „o agendă verde, seculară dar axată și pe drepturile omului, democrație, educație, drepturile animalelor”.

LĂSAȚI UN MESAJ