Remus Cernea îl vânează pe Klaus Iohannis pentru… căciulă

256

„A purta blana unui animal chinuit şi ucis pentru acest lucru reprezintă un lucru condamnabil moral”, le scrie deputatul independent Remus Cernea preşedintelui României Klaus Iohannis şi soţiei sale.

Fotografiile postate pe pagina oficială de Facebook a preşedintelui, de la manifestările dedicate Unirii Principatelor Române, de duminică, de la Iaşi, l-au băgat pe Klaus Iohannis în gura poporului pentru… căciulă – redăm câteva dintre comentarii întocmai cum au fost redactate:

„Klaus, de unde ti-ai luat caciula asta ca vreau si eu una identica. Pt următoarele articole pt cap zic sa ceri parerea boborului”.
„D-l presedinte, nu vă merge caciula aea… din mai multe considerente, si una dintre ele, ca purta si Ciausescu una ca asta … Fara suparare”
„presedintele republicii socialiste romania … nicolae ceausescu … of pardon… klaus iohannis”,
„Aoleu are caciula ca a lui Ceausescu, Dumnezeu sa-l ierte!”
„Caciula de caciula… Cap de presedinte, ce vrei…”
„Cred ca o căciulă de carlan ar fi fost mai în spiritul sarbatorii”
„Băile de mulțime ne amintesc chiar de căciula preaiubitului neamului…”
„Oricat ar fi fost de frig si oricat ar fi fost de frumoasa caciula, putea fi lasata acasa”
„Oare ii vine mintea la cap dak poarta caciula (o fi din blana de lup sau de iepuras)?”

Remus Cernea nu se căciuleşte în faţa lui Klaus Iohannis: să nu se mai repete!

Remus Cernea nu a asociat figura preşedintelui cu cea a „împuşcatului”, ci a avut cu totul altă abordare în apelul său către Klaus Iohannis şi Primei Doamne, la care face referire HotNews:

„Una dintre temele care în ultimii 20 de ani au căpătat o importanţă crescândă pentru opinia publică din ţările civilizate şi democratice priveşte utilizarea articolelor vestimentare realizate din blană animalelor. Astăzi, în spaţiul occidental, cam nici un lider politic sau personalitate publică care poate fi asociată cu politica nu mai apare în public purtând articole vestimentare realizate din blănuri de animale. Dacă ar face-o, s-ar expune unor critici virulente şi pe scară largă.

A purta blana unui animal chinuit şi ucis pentru acest lucru reprezintă, în sine, un lucru condamnabil moral. Industria care produce astfel de articole vestimentare ar trebui descurajată şi, într-o bună zi, închisă definitiv. Iar figurile publice şi politicienii ar trebui să fie în avanposturile unui astfel de efort. De altfel, chiar şi în industria modei au fost făcute demersuri remarcabile în ultimele decenii pentru a se renunţa la hainele din blană reală. Cei care poartă blănuri sunt percepuţi de către tot mai mulţi cetăţeni drept persoane cu un caracter dezagreabil, insensibile la suferinţă şi moartea acelor minunate animale care au avut parte de o soartă cumplită atunci când li s-a răpit blana şi viaţa pentru un capriciu.

Domnule preşedinte, la ceremonia de celebrare a Zilei Unirii Principatelor, din 24 ianuarie a.c. aţi purtat o căciulă care pare a fi făcută din blană unui animal. Dacă a fost un incident regretabil produs din neatenţie şi cu caracter izolat cred că se va putea trece relativ uşor peste acest moment, dacă el nu se va mai repeta.

De aceea, apelul meu către dumneavoastră, domnule Klaus Iohannis, în calitate de Preşedinte al României şi către dumneavoastră, doamnă Carmen Iohannis, în calitate de Prima Doamnă, este acela de a reprezenta un model pentru societatea noastră şi sub acest aspect: refuzul de a mai afişa articole de vestimentaţie realizate din blănuri de animale! Gestul dumneavoastră va fi un semn de conştientizare a problemei semnalate şi de atitudine civilizată într-un stat pe care îl sperăm a fi unul din ce în ce mai democratic şi mai prosper, cu rădăcini tot mai puternice în valorile societăţii deschise”.

Foto: https://www.facebook.com/klausiohannis

1 COMENTARIU

  1. Prea multe interdictii inventate de prea multi actori civici! In 2222, placerile erotice vor fi obligatorii, dar copii nu se vor mai zamisli decât in eprubetele statului. Progresul european de după 1500 se explica prin cresterea importurilor de cafea si tutun, necesare efortului intelectual cerut de probleme tot mai grele. Fiecare face cu viata lui ce vrea: fara fumat, operele unor Marx, Van Gogh, Picasso, Rebreanu, Einstein, Eliade, Freud, Monica Lovinescu, Cezar Ivanescu… sunt de neconceput. Azi se schimba niste stimulente cu altele. De ce sa fumezi când ai RedBull? Lobbistii ind. farmaceutice vor interzice si alcoolul. Niciodata in RO nu vom mai avea cenacluri literare generatoare de inspiratie ca cele bolsevice, de nu-ti iesea fumul din plete o saptamână.

LĂSAȚI UN MESAJ