Remorca unui TIR spulberată de un tren de călători ce se deplasa spre București

141

Zeci de călători aflați într-un tren al CFR au tras sâmbătă sperietură soră cu moartea după ce mijlocul de transport pe calea ferată a fost implicat într-un accident.

Totul a plecat de la faptul că șoferul unui tir nu a observat semnalele acustice și luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferată fiind surprins de un tren care face legătura între Timișoara și București. Accidentul s-a petrecut pe strada Oloșagului din Lugoj.

În urma impactului, remorca autotrenului a fost distrusă în totalitate, daune serioase suferind și locomotiva trenului de călători. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

”A fost un impact moderat. Stăteam jos și am simțit că trenul a pus frână. Putea să fie și mai grav. A fost un impact ușor. Bine că remorca nu a fostîincărcată cu ceva. Cred că trenul avea în jur de 70 km la ora iîn momentul impactului”, a declarat unul dintre călători pentru Lugoj Info.ro.

Mai multe echipaje de salvare și descarcerare au ajuns la locul accidentului. Dacă remorca tirului a fost distrusă în totalitate, locomotiva trenului de călători a suferit avarii care au facut posibilă continuarea cursei. În tren se aflau în jur de 200 de persoane, iar o mică parte dintre ele au ales sa nu mai aștepte finalizarea cercetărilor și au plecat pe jos, asteptați de rude sau prieteni.

Din cauza faptului că trenul a fost deconectat de la rețeaua electrică, sistemele de ventilație au fost oprite, astfel că în tren se simțea o căldură înăbușitoare și asta pentru că acesta s-a oprit în câmp.

Imediat după finalizarea cercetărilor, o locomotivă va prelua trenul care își va urma traseul inițial, cu câteva zeci de minute întârziere.

sursa: lugojinfo.ro

LĂSAȚI UN MESAJ