Remiza care nu ajută pe nimeni, ACS Poli – CSU Craiova 2-2

338

ACS Poli și-a complicat și mai mult misiunea de a se salva de la retrogradare. Violeții au smuls doar o remiză, 2-2 în fața lui CSU Craiova, reultat care nu prea îi ajută.

Timișoara a mai redus un redus un punct din ecartul față de FC Voluntari, ocupanta locului de baraj. Elevii lui Petre Grigoraș au remizat 2-2 cu CSU Craiova, însă opinia generală este că acest rezultat îi afundă și mai mult în mocirla retrogradării. Cu 4 etape rămase de jucat bănățenii au 20 de puncte.

Oaspeții au ratat primii în minutul 19. Rocha e lansat în adâncime și rămâne singur cu Smaranda dar e blocat în extremis de portarul bănățenilor și Craiova se alege doar cu un corner. Replica lui Poli a venit cu 6 minute înaintea pauzei. Reluarea cu capul a lui Cânu a fost respinsă de pe linia porții de un fundaș al Craiovei, iar pe respingere Bărbuț l-a pus la încercare pe goalkeeper-ul oaspeților.

Gazdele au comis-o în minutul 42 după o fază desprinsă parcă din filmele de comedie. Cânu a gafat în apărare și l-a lăsat pe Ivan în poziție de finalizare. Șutul său slab e împins spre poartă de Rocha iar Torres a fost ultimul care a atins mingea în încercarea de a respinge, 0-1.

La cabine se putea intra cu 0-2 dacă la ultima fază a primei reprize Smaranda nu ar fi avut puțin noroc la reluarea cu capul a lui Zlatinski.

Partea a doua a început practic de la 1-1, Dorin Goga a egalat de la 11 metri în minutul 47. Rajcomar a scos lovitura de pedeapsă după ce Iliev a comis henț la șutul olandezului. Două minute mai târziu Smaranda a prins lovitura liberă executată periculos de Ivan.

Poli și-a continuat minutele bune și Dan Popescu a adus-o în avantaj pe trupa lui Grigoraș cu un șut superb la colțul lung, bară-gol și 2-1. Un singur minut a condus Poli pentru că oltenii au egalat imediat la faza următoare. Cursă pe stânga a Vătăjelu și centrare în fața porții de unde Băluță a împins mingea în plasă: 2-2.

Atacantul de milioane de euro al Craiovei a irosit șansa de a-și aduce echipa în avantaj. Ivan a scăpat singur cu Smaranda a încercat o scăriță de efect rămasă fără rezultat. Același Ivan s-a distrat cu defensiva gazdelor dar Smaranda s-a opus la șutul acestuia din 12 metri, două minute mai târziu.

Ultimele zvâcniri de ambele părți nu au mai adus schimbări importante pe tabela de marcaj. Final amăgitor, 2-2.

ACS Poli: Smaranda – Melinte, Torres, Cânu, Popescu – Bărbuț (55, Pisas), Jenkins (78, Croitoru), Hernandez, Goga – Elek, Rajcomar (69, Zicu).

CSU Craiova: Popescu – Vătăjelu, Iliev, Popov, Dumitraș (69, Achim) – Rocha, Mateiu, Zlatinski, Bancu – Băluță (77, Măzărache) – Ivan.

LĂSAȚI UN MESAJ