Remiză albă la ultima reprezentație a anului

79

ACS Poli a pus punct evoluțiilor în anul 2017 cu o remiză în compania lui Dinamo București. Meciul de luni seara a fost ultimul al Ligii I din acesta an.

Poli și Dinamo au tras cortina peste sezonul 2017 al Ligii I de fotbal cu unul dintre cele mai slabe partide ale campionatului. Pe un gazon execrabil al stadionului Dan Paltinisanu ce a afectat calitatea jocului, cele două echipe și-au împărțit punctele într-o remiză albă: 0-0.

Pe un teren foarte greu și aflat la limita practicabilului, cele două echipe s-au străduit să joace ceva în limita posibilităților. Iar aceste posibilități s-au rezumat pe centrări, singura modalitate de a pune presiune pe cele două buturi. Ca atare, primele 45 de minute au părut a fi rezervate acomodării cu suprafața de joc și niciuna dintre cele două echipe nu și-a creat o ocazie relaă de a marca. Surprinzător pentru că echipa oaspete era cotată ca favorita acestui joc și era de așteptat să preia inițiativa.

Situațiile de poartă au apărut abia în partea secundă însă acestea le-am putut număra pe degetele unei singure mâini. Rivaldinho a avut prima șansă după 55 de minute, dar a finalizat modest din marginea careului deși scăpase de marcaj. La poarta cealaltă, Munteanu și-a încercat șansa cu un șut din 20 de metri ce a ocolit buturile lui Dinamo.

Cu 20 de minute înaintea fluierului de final, Bokila a scăpat singur sprea poarta adversă dar nu a reușit să îl păcălească pe Straton, portarul gazdelor având două intervenții decisive în fața atacanților bucureșteni. Ultimul fluier a pus capăt chinului pentru cele două tabere nu înainte ca Dinamo să rămână în 10 oameni în minutul 88, pentru două galbene văzute de Salomao.

Pentru Poli această a opta remiză a stagiunii aduce al 24-lea punct în clasament cu care Timișoara își menține poziția a noua.

ACS Poli: Straton – Străuț, Melinte, Șeroni, Ciucur – Artean, Vașvari – Munteanu, Bîrnoi (min. 81 – Croitoru), Doman (min. 74 – Haruț) – Drăghici (min. 86 – Abraw).

Liga I intră în vacanță de iarnă, o vacanță neobișnuit de scurtă. Întrecerea internă se va relua în 3 februarie pentru ultimele patru runde din sezonul regulat. Apoi primele 6 echipe clasate vor continua lupta pentru podium în play-off, iar celelalte se vor duela în play-out pentru evitarea retrogradării.

LĂSAȚI UN MESAJ