15.2 C
Timișoara
sâmbătă 2 decembrie 2023

Reizbucnește saga ,,Covidului” în spitalele din Timișoara

Direcția de Sănătate Publică le-a transmis spitalelor din Timiș să fie pregătite să ia măsuri „în contextul creșterii numărului de cazuri de COVID-19”. Documentul intrat în posesia „Adevărul” arată măsurile pe care trebuie să le ia spitalele pentru a preveni îmbolnăvirile de COVID-19.

Ultima situație a Direcției de Sănătate Publică, transmisă în 19 septembrie, arată că în perioada 11–18 septembrie au fost confirmate 589 de cazuri de COVID-19 (față de 340 în săptămâna precedentă), dintre care 123 la copii sub 18 ani. Cele 589 de cazuri din Timiș au fost confirmate după un număr de 1.828 de teste. Statistica DSP Timiș din ultima săptămână arată că nu a fost înregistrat niciun deces.

Pe acest fond, în data de 14 septembrie 2023, Direcția de Sănătate Publică le-a transmis tuturor spitalelor din Timiș o adresă în care se arată că „având în vedere situația actuală epidemiologică, în contextul creșterii numărului de cazuri”, sunt recomandate o serie de măsuri pentru „preîntâmpinarea unor evenimente epidemiologice deosebite”.

Managerii din spitale sunt rugați să se asigure că măsurile vor fi „respectate și implementate”.

Lista recomandărilor DSP

Una dintre recomandări este „limitarea programului de vizite a aparținătorilor în secțiile cu risc”. „Realizarea triajului epidemiologic zilnic pentru personalul medico-sanitar și auxiliar, cu recomandarea de izolare voluntară la domiciliu a celor depistați cu simptomatologie respiratorie sau efectuarea de activități care nu implică interacțiunea cu pacienții”, este o altă recomandare a DSP.

În plus, se recomandă purtarea echipamentului de protecție adecvat (măști, mănuși, halate) atât de către vizitatori, cât și de către medici sau alte persoane care intră în contact cu pacienții.

Managerilor li se mai cere să se asigure că au în stoc antivirale, antiseptice și dezinfectanți. „Recomandarea vaccinării antigripale/anti-COVID 19 a personalului medico-sanitar și auxiliar nevaccinat”, este o altă măsură transmisă spitalelor de către Direcția de Sănătate Publică Timiș.

Spitalelor li se mai recomandă și „respectarea protocoalelor de management al cazului de gripă și COVID 19, al contacților și al focarelor de îmbolnăvire”, dar și „stabilirea de către fiecare spital a unui plan de măsuri intern în vederea limitării transmiterii infecției COVID-19 și apariției de focare”.

Sursa: https://adevarul.ro/

Alte subiecte :

Citește și :