Reîncep lucrările la sala de sport de 2.500 de locuri? Primarul confirmă

127

Primăvara aceasta ar putea aduce o veste nesperat de bună pentru lumea sportului timișorean. Primarul Timisoarei, Nicolae Robu, a declarat că lucrările de sala de sport de 2.500 de locuri vor fi reluate în curând. Acesta susține că a fost lansată licitația pentru un nou constructor.

Licitația a fost organizată de Universitatea Politehnica. (…) În câteva luni se poate finaliza totul acolo, cred că și în trei luni s-ar putea finaliza. Mă rog, nu știu ce modificări de legislație au mai apărut între timp. Ea a ajuns într-un stadiu foarte avansat când, din motive ce țin de firma/firmele implicate care au ajuns să aibă probleme, lucrurile nu au mai mers. (…) De atunci și până acum s-au mai întâmplat multe, că s-au mai schimbat anumite normative, că s-a mai făcut o expertiză, că s-a impus să se mai intervină la ceea ce era făcut, și abia acum s-a ajuns să se semneze un contract de lucrări, de continuare a acelei investiții. Eu sper că în 2019 acea sală va fi dată în folosință”, a declarat primarul în cadrul unei conferințe de presă.

Din 2010 și până acum s-a făcut structura de beton cu modificările care au fost impuse de mărirea capacității sălii de la 2.200 de locuri la 2.500 și, în final, la 3.000 de locuri. S-au realizat gradenele pe toate cele patru laturi.

Sala este construită de Universitatea Politehnica în parteneriat cu Primăria Timișoara, fondurile necesare pentru investiție fiind alocate de ambele instituții. Lucrările care mai trebuie efectuate sunt estimate la 15 milioane de lei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ