17.9 C
Timișoara
luni 25 septembrie 2023

Regal vienez cu orchestră italiană pe scena Operei Române din Timișoara

Cultură-MediaRegal vienez cu orchestră italiană pe scena Operei Române din Timișoara

Orchestra di Teatro D’opera Italiana va susține un Concert Extraordinar de Crăciun, intitulat „Regal vienez”, cu două reprezentații pe scena Operei Naționale Române din Timișoara. joi, 22 decembrie 2022, de la ora 17:30 și de la ora 20:00.

„Este una dintre cele mai celebre orchestre din Europa și a fost aplaudată pe marile scene de operă și filarmonice din toată lumea. Este semnificativ să amintim câteva scene de tradiție pe care Orchestra di Teatro D’opera Italiana a avut succese fulminante: Brucknerhaus Linz (Filarmonica din Linz), Bregenz Festspielhaus (Filarmonica din Bregenz), Brunnenhof der Residenz Munchen (Palatul Regal din Munchen), Stadthalle Viena, Meistersingershalle Nurnberg, Kasemattenbuehne Graz, etc. Recunoașterea orchestrei este dată și de colaborările cu mari nume ale liricii mondiale, soliști și dirijori de la Arena din Verona, Teatrul Scala din Milano, Teatrul de Opera din Roma, Opera din Viena”, subliniază organizatorii concertului.

Membrilor Orchestrei di Teatro D’opera Italiana li se alătură, în acest eveniment, și orchestra Operei Vox, apreciată la nivel national și internațional. „Este pentru prima dată în România când cele două orchestre concertează împreună pentru a oferi publicului seri memorabile și experiențe muzicale unice”, susțin conducătorii orchestrelor. Celor două orchestre li se alătură în spectacol Ansamblul de balet al Operei Vox, cu momente de vals, polci, can-can, într-o coregrafie cu farmec concepută de Vlad Sebastian.

„Atmosfera și spiritul vienez vă vor cuceri încă de la intrarea în sala de spectacol și vă vor rămâne în suflet ca o amintire vie pentru Crăciunul și Anul Nou ce vor urma. Aducem spiritul vienez în Timișoara -Mica Vienă prin cele mai emoționante capodopere muzicale vieneze ale dinastiei Strauss, Franz Lehar, Emerich Kalman și multe, multe alte surprize muzicale și coregrafice”, promit artiștii.
Cu o zi mai devreme, in 21 decembrie, de la ora 19:00 , spectacolul va fi susținut la Arad, în sala Filarmonicii.
Bilete disponibile pe Ticketstore.ro, Iabilet.ro și la agențiile Operei din Timișoara/Filarmonicii din Arad.

Citește și :