18 C
Timișoara
joi 28 septembrie 2023

Regal pentru agricultori la Banat Agralim-VIDEO

EconomieRegal pentru agricultori la Banat Agralim-VIDEO

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului “Regele Mihai I al României” din Timișoara în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, Primăriei Municipiului Timișoara și al unor asociații profesionale și entități publice de profil (Direcția pentru Agricultură a Județului Timiș; Camera Agricolă Timiș; Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Timiș; Oficiul Județean de Zootehnie Timiș; Asociația Producătorilor de Cereale şi Plante Tehnice Timiş; Asociația Crescătorilor de Vaci cu Lapte Timiş; Asociația Crescătorilor de Bovine „Narcisa” Timiş; A.J.O.C. Ovis Banatim; Asociaţia Crescătorilor de Ovine Ovitim Mioriţa Coştei Timiş), organizează cea de-a 14-a ediție a expoziției cu participare internațională BANAT AGRALIM 2017. “Sunt foarte mulțumit de colaborarea cu Camera de Comerț în organizarea acestui eveniment, care se adresează specialiștilor din domeniul producției vegetale și animaliere, al prelucrării și valorificării produselor de origine agro-alimentare. Numărul de contracte încheiate este mai mult decât de două ori față de anul trecut”, a spus Stelian Acatincăi.

Manifestarea vizează promovarea şi evidenţierea performanţelor din domeniile de competenţă ale universităţii, respectiv: producţia vegetală, producţia animalieră, siguranţa şi securitatea alimentară, procesarea şi valorificarea producţiilor agroalimentare, inginerie-proiectare, amenajare și întreținere parcuri și spații verzi, dezvoltarea durabilă, conservarea mediului şi a biodiversităţii.

Expoziția este structurată pe 6 sectoare: Agricultură; Horticultură și Silvicultură; Creșterea animalelor; Industrie alimentară și ambalaje; Cinegetică; Cercetare-Inovare-Extensie universitară-Finanțare.

Pe durata celor trei zile, publicul profesionist va putea participa la demonstrații „în câmp” cu mașini și utilaje agricole și work-shop-uri cu tematică specifică. De asemenea, se vor organiza concursuri de echitație și dresaj canin.

BANAT AGRALIM se va desfășura în perioada 26 – 28 mai 2017, în campusul universitar din Timișoara, Calea Aradului nr.119, deschiderea oficială va avea loc vineri, 26 mai 2017, ora 10.00, la sediul USAMVB, în prezenţa Ministrului Agriculturii, a unor oficiali din Ministerul Educaţiei şi alte organizaţii guvernamentale din domeniu, a corpului diplomatic acreditat în România (Ambasadorul Belgiei, Ambasadorul Chinei) şi la Timişoara, a oficialilor locali, mediului academic din România şi străinăte, delegaţii de afaceri din Serbia (Kikinda, Zrenianin), firme, mass media.

Programul de vizitare este de vineri până duminică, între orele 900 – 1800.
Intrarea este gratuită.

(P)

Alte subiecte :

Citește și :