Refuzat de maternități din lipsă de locuri. Drama unui bebeluș de 990 de grame care a ajuns la Timișoara

2503

Situaţie revoltătoare în sistemul medical românesc! Un bebeluş născut prematur la Slatina, cântărind doar 990 de grame, nu a putut fi transferat la nicio maternitate din ţară, în care putea primi îngrijirea de care avea nevoie, din cauză că nu s-a găsit niciun loc. Timp de două zile, viaţa lui a fost în pericol.

Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina au făcut tot posibilul să-l ţină în viaţă pe bebeluş, în timpul în care s-au lovit doar de refuzuri. Prematurul era în stare gravă, dar stabilă. În cele din urmă, s-a găsit un incubator şi pentru el, într-un spital din Timişoara.

Managerul spitalului Slatina, Cătălin Rutea, a declarat că bebeluşul avea 25 de zile la momentul transferului, care a devenit necesar în ultimele 3 zile.

„În primele zile, cazul a putut fi gestionat, avem incubatoare, am achizitionat, dar am cerut transferul in momentul in care a fost nevoie de transuzie. Duminică s-a cerut transferul la Bucuresti, dar nu a fost găsit incubator. Ieri s-a facut transferul la Timişoara. Era în stare gravă, dar stabilă în momentul plecării, acum nu mai ştiu”, a declarat Rotea la Antena3.

Bebeluşul născut prematur a venit pe lume cu 26 de zile în urmă, mama având în antecedente două sarcini pierdute.

De la naştere a început, însă, lupta neonatologilor slătineni pentru a-l ţine în viaţă.

sursa – observator.tv

LĂSAȚI UN MESAJ