Reduceri de personal la primăria unui mare oraș din vestul țării

609

Peste 100 de posturi din cadrul Primăriei Deva vor fi reorganizate în baza noii organigrame care a fost votată vineri de consilierii locali într-o şedinţă de îndată, preavizele de concediere pentru personalul afectat urmând să fie emise cu data de 1 martie.

Noua organigramă prevede transformarea unor servicii şi direcţii din cadrul Primăriei Deva, între acestea numărându-se Poliţia Locală, Serviciul de Întreţinere şi Gospodărie Municipală şi Serviciul de Cadastru. De asemenea, Direcţia Tehnică se va transforma într-o structură complexă, denumită Direcţia Deva 2020, care se va ocupa de punerea în aplicare a strategiilor de dezvoltare a municipiului pentru următorii ani.

„Organigrama este una pe care am studiat-o şi analizat-o atent împreună cu colegii din primărie. Ne-am consultat asupra structurii fiecărui nou serviciu şi cred că am trecut la o altă etapă, sperăm mult crescută calitativ faţă de ceea ce a fost până acum”, a declarat în timpul şedinţei primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

Conform noii scheme de personal, aparatul de specialitate al primăriei va fi format din 318 persoane, dintre care 271 sunt funcţii publice, 44 funcţii contractuale şi trei funcţii de demnitate publică (primar şi viceprimari).

Poliţia Locală va avea un număr maxim de 70 de angajaţi, faţă de 112 cât are acum, urmând să fie desfiinţate posturile de director executiv şi director adjunct. De asemenea, la Serviciul de Gospodărie Municipală va fi menţinut numărul de muncitori, 83 de persoane, dar vor fi restructurate opt posturi de conducere sau tehnico-administrative.

Pe de altă parte, vor fi înfiinţate posturi noi în compartimentele cu un volum mare de lucru, cum ar fi cele de la Impozite şi Taxe, Urbanism sau Juridic.

Funcţionarii publici şi personalul contractual care îşi vor pierde funcţiile în urma aplicării noii organigrame vor avea posibilitatea să dea examen pe noile posturi înfiinţate în cadrul altor compartimente şi direcţii de specialitate ale primăriei.

Potrivit expunerii de motive care însoţeşte noua organigramă, Primăria Deva a realizat anul trecut venituri proprii în valoare de 85,9 milioane lei, iar din această sumă 37,54%, adică 32,2 milioane lei, au fost cheltuielile de personal. Comparativ, cheltuiala cu investiţiile din veniturile proprii a fost de 21,9%, adică 11,82 milioane lei. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ