Recuperatori reținuți de poliție, după o acțiune în vestul țării

2433

Patru bărbați au fost reținuți de polițiști hunedoreni, după ce au intrat în curtea unui localnic din Vața de Jos și l-au ameninat că, dacă nu își plătește datoriile, va suferi. „Recuperatorii” au vârste cuprinse între 24 și 31 de ani și sunt din Deva, Lupeni și Simeria. Potrivit surselor noastre, victima ar fi pierdut un proces cu un alt bărbat din Vața de Jos, în urma căruia ar fi trebuit să îi plătească acestuia despăgubiri civile.

„Poliţiştii brădeni au luat măsura preventivă a reţinerii faţă de patru bărbaţi bănuiţi de comiterea unor infracţiuni de amenințare, violare de domiciliu, şantaj şi distrugere. În data de 12.10.2019, în jurul orei 15:00, poliţiştii au fost sesizaţi de o femeie din comuna Vața de Jos despre faptul că cinci persoane au pătruns în curtea locuinței concubinului ei, în vârstă de 35 de ani, din comuna Vața de Jos, şi l-au amenințat cu acte de violenţă. În cel mai scurt timp, polițiștii Secţiilor de Poliţie Rurală Crișcior şi Baia de Criș s-au deplasat la faţa locului, unde au identificat bărbatul de 35 de ani, care le-a relatat că în curtea locuinței au pătruns cinci bărbaţi (pe care nu îi cunoaște), care l-au amenințat şi i-au cerut ca, în termen de două săptămâni să îi plătească unui bărbat din comuna Vața de Jos 20.000 de lei (reprezentând despăgubiri civile)”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu, citat de ziardehunedoara.ro.

Peste noapte însă mașinile omului, parcate în fața casei, au fost distruse. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de amenințare, violare de domiciliu, şantaj şi distrugere iar în urma investigaţiilor şi a percheziţiilor efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit identitatea celor cinci prezumtivi autori ai faptelor.

LĂSAȚI UN MESAJ